Tuesday, 16 April, 2024

Θεσσαλονίκη: Ύποπτο δείγμα μεταλλαγμένου στελέχους στάλθηκε στην Αθήνα

Ένα ύποπτο δείγμα για μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού στάλθηκε από τη Θεσσαλονίκη στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του makthes.gr τις οποίες επιβεβαιώνει η αν. καθηγήτρια ιατρικής σχολής και του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας του ΑΠΘ Γεωργία Γκιούλα «τα δείγματα που ελέγχονται κι έχουν ισχυρές ενδείξεις, αποστέλλονται στην Ακαδημία Αθηνών για να επιβεβαιωθεί αν πραγματικά πρόκειται για το μεταλλαγμένο στέλεχος ή όχι. Τα μικροβιολογικά εργαστήρια, ακόμη και αυτά των νοσοκομείων, δεν μπορούν να κάνουν τους σχετικούς ελέγχους για μεταλλαγμένο στέλεχος. Στο εργαστήριο του ΑΠΘ φτάνουμε ως ένα σημείο κι όταν βλέπουμε κάποιες ενδείξεις στις τιμές, το στέλνουμε στην Αθήνα. Μέχρι στιγμής υπήρχε ένα τέτοιο δείγμα, αλλά δεν έχουμε ακόμη απάντηση για το αν πράγματι επρόκειτο για το μεταλλαγμένο στέλεχος».
Η κα Γκιούλα συμπλήρωσε ότι «είναι θέμα χρόνου να έρθει και στην Θεσσαλονίκη και θα ανακοινωθεί κεντρικά όπως έγινε και με τα 32 που ανακοινώθηκαν τελευταία»… διαβάστε τη συνέχεια στο makthes.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου