Thursday, 28 March, 2024

Θεσσαλονίκη: 12χρονη πέθανε στον ύπνο της. Αναπάντητα ερωτήματα

Σοκ στη Θεσσαλονίκη όπου ένα 12χρονο κορίτσι «έσβησε» ξαφνικά στον ύπνο του. Η σορός της άτυχης μικρής μεταφέρθηκε στην ιατροδικαστική υπηρεσία του ΑΠΘ

για να διαπιστωθούν τα ακριβή αιτία του θανάτου της ανήλικης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, το 12χρονο κορίτσι πέθανε, ενώ κοιμόταν, στη διάρκεια της νύχτας. Το πρωί οι δικοί του αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί και ειδοποίησαν το 166.

Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρο και κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ, αλλά, δυστυχώς, ήταν ήδη αργά. Το παιδί είχε πεθάνει. Λίγο αργότερα έφτασε στο σπίτι της 12χρονης και ιατροδικαστής. 

«Η γυναίκα μου πήγε το πρωί να την ξυπνήσει και τη βρήκε μελανιασμένη», λέει με τρεμάμενη φωνή στο newsit.gr ο πατέρας του 12χρονου κοριτσιού που «έσβησε» στο ύπνο του.

«Είχαμε πάει με το σχολείο εκδρομή όλοι μαζί, διασκεδάσαμε, περάσαμε ωραία. Ήταν και οι δύο μου οι κόρες μαζί, γυρίσαμε, φάγαμε, παίξαμε και το βράδυ κοιμηθήκαμε. Το πρωί όπως ξύπνησε η γυναίκα μου γύρω στις 7:30 περίπου για να τις σηκώσει για το σχολείο» διαπίστωσε τι είχε συμβεί… λέει ο πατέρας του κοριτσιού και περιγράφει τις προσπάθειες που έκανε για να επαναφέρει την κόρη του στη ζωή: « Η μεγάλη δεν ανταποκρινόταν στο ξύπνημα και έτσι όπως την γύρισε την είδε μελανιασμένη, άρχισε να φωνάζει, πετάχτηκα εγώ, προσπάθησα να της κάνω τεχνητή αναπνοή και ΚΑΡΠΑ για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να έρθει το ΕΚΑΒ».

Όπως αναφέρει ο πατέρας του κοριτσιού, το παιδί του δεν αντιμετώπιζε κανένα σοβαρό πρόβλημα και κάθε χρόνο έκανε εξετάσεις. «Μετά ήρθε το ΕΚΑΒ, ήρθαν οι γιατροί, ήρθε η ιατροδικαστής και η επίσημη ανακοίνωση που είχαμε ήταν ότι έπαθε ανακοπή καρδιάς. Κάθε χρόνο και οι δύο μου οι κόρες κάνουν εξετάσεις σε όλους τους γιατρούς, την είχε δει πριν τρεις μήνες καρδιολόγος και δεν είχε βρει τίποτα» λέει ο άτυχος γονιός και συμπληρώνει: « Δεν είχε ιστορικό, έπαιρνε μόνο φάρμακα για σίδηρο γιατί είχε χαμηλό αιματοκρίτη, τίποτα άλλο. Χθες δεν είχε καμία ενόχληση, ούτε είχε παραπονεθεί ποτέ για κάτι. Περιμένουμε ιστολογικές εξετάσεις, από τις οποίες θα έχουμε αποτελέσματα σε έξι με επτά μήνες. Το θέμα είναι ότι πέθανε από ανακοπή καρδιάς και να βρούνε κάτι δεν αλλάζει τίποτα, το θέμα ήταν να μην γίνει».

Ωστόσο ο θάνατος της 12χρονης εξελίσσεται σε ένα θρίλερ, καθώς η ιατροδικαστής που ολοκλήρωσε πριν λίγη ώρα την νεκροψία-νεκροτομή δεν μπόρεσε να εντοπίσει τα αίτια θανάτου της ανήλικης. « Ούτε από την αυτοψία στο σπίτι, ούτε από την νεκροψία-νεκροτομή που διενεργήθηκε προέκυψαν στοιχεία για το  πως προήλθε ο θάνατος του παιδιού. Σαφή συμπεράσματα θα προκύψουν από τη ιστολογική και τοξικολογική εξέταση που θα διενεργήθηκε», λέει η ιατροδικαστής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, Λήδα Κοβάτση.  

Τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων αναμένεται να βγουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες, οπότε τότε οι γονείς αναμένεται να πάρουν απαντήσεις για τον τραγικό θάνατο του παιδιού τους.  

Άγγελος Λαμπίδης

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου