Thursday, 25 April, 2024

Θεσσαλονίκη: 500 παλέτες ανθρωπιστικής βοήθειας αναχωρούν για τις σεισμόπληκτες περιοχές

Περισσότερες από πεντακόσιες παλέτες με είδη πρώτης ανάγκης έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής στο περίπτερο 2 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ)

και ειδικότερα, 5 παλέτες με φάρμακα, 43 με είδη υγιεινής και τρόφιμα και οι υπόλοιπες με ρούχα και κουβέρτες ενώ σύμφωνα με τους αρμόδιους χρειάζονται 22 νταλίκες για να μεταφερθούν. Η αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα για την Αθήνα και από εκεί θα αναχωρήσει με πλοίο για τις σεισμόπληκτες περιοχές.

Επίσκεψη στο περίπτερο 2 της ΔΕΘ, όπου συγκεντρώνεται η ανθρωπιστική βοήθεια πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής (17/2) ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης των Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης μαζί με τον δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Α’ Αντιπρόεδρο της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου και τον γενικό γραμματέα της ΠΕΔΚΜ Βασίλη Γάκη.

Σε δηλώσεις του ο κ. Καϊτεζίδης συγκινημένος από την τεράστια ανταπόκριση των πολιτών και των 38 δήμων ανέφερε ότι η Τουρκία έπαθε μια βιβλική καταστροφή από τον σεισμό για την οποία όλοι συμπάσχουμε. “Η ανθρωπιά δεν μπορεί να έχει σύνορα. Σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ και το Όλοι Μαζί Μπορούμε κάνουμε αυτήν την προσπάθεια με τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης. Είμαι εντυπωσιασμένος από την προσφορά των συμπολιτών μας και τους ευχαριστώ για αυτό”, είπε… δείτε εδώ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου