Friday, 19 April, 2024

Θεσσαλονίκη: 900 τόνοι αλατιού για την αντιμετώπιση του «Διομήδη»

Συνολικά 900 τόνοι αλατιού έχουν συγκεντρωθεί στις αποθήκες του δήμου Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση του «Διομήδη» και την επικείμενη χιονόπτωση που πιθανότατα αύριο να «ντύσει» στα λευκά το κέντρο, αλλά και περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Το επιχειρησιακό σχέδιο του δήμου Θεσσαλονίκης τίθεται σε εφαρμογή και ο μηχανισμός βρίσκεται σε επιφυλακή προκειμένου να αντιμετωπίσει την ψυχρή «εισβολή» του Διομήδη, από την οποία ήδη πλήττονται νομοί της Βορείου Ελλάδας, όπως: Φλώρινας, Τρικάλων, Ιωαννίνων, Κοζάνης, Καστοριάς, Λαρίσης και άλλοι.

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για δράσεις Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Μωυσίδης υπογράμμισε ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει προετοιμαστεί κατάλληλα για το καθαρά χειμωνιάτικο σκηνικό, με πλήρη εξοπλισμό, αλάτι, σχέδιο δράσης και με τους εργαζομένους του, ώστε να ανταποκριθεί στις ανάγκες της πόλης. «Είμαστε πανέτοιμοι, έχουμε συσκευάσει περίπου 7.000 σακουλάκια άλατος, έχουμε παραγγείλει και έχουμε αποθηκεύσει περίπου 900 τόνους αλατιού στις αποθήκες του δήμου, στο Ντεπώ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μωυσίδης, συμπληρώνοντας ότι «τα μηχανήματα -στο σύνολό τους 31- τα έχουμε ετοιμάσει εδώ και καιρό. Μάλιστα, κάναμε και μία γενική πρόβα παρουσία του δημάρχου και θεωρούμε ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε κάποιο σημαντικό πρόβλημα». Όπως στην επέλαση της «Μήδειας» τον Φεβρουάριο του 2021 έτσι και φέτος ο δήμος Θεσσαλονίκης προνοεί και προχωρά ήδη σε περιπολίες με ευέλικτες αλατιέρες με στόχο να εξεταστούν περιπτώσεις όπου χρήζουν παρέμβασης για τον καθαρισμό του οδικού δικτύου.

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος επισημαίνει στο ThessToday.gr ότι «με βαρέως τύπου αλατιέρες και μηχανήματα που προωθούν και απομακρύνουν δεξιά και αριστερά το χιόνι θα κρατήσουμε καθαρούς τους μεγάλους οδικούς άξονες», ενώ υπογραμμίζει ότι «οι ευέλικτες αλατιέρες -μικρού τύπου- θα πραγματοποιούν περιπολίες στα υψηλότερα σημεία του δήμου, όπως: Άνω Πόλη, Τριανδρία, Τούμπα κ.α., ώστε να κρατήσουμε καθαρούς και τους μικρούς οδικούς άξονες». Πάντως, ο κ. Μωυσίδης εξέφρασε την πεποίθηση ότι η επέλαση της κακοκαιρίας δεν θα προκαλέσει ιδιαίτερα, καθώς «δεν έχουμε ενδείξεις για βαρυχειμωνιά. Ωστόσο, έχουμε ήδη βγάλει κάποιους ανθρώπους έξω για περιπολία και να ελέγξουν αν όλα κυλούν ομαλά, αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμη», τόνισε.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου