Tuesday, 16 April, 2024

Θεσ/νίκη: 24χρονος κρατούσε παρά τη θέληση τους 3 Αφγανούς και ζητούσε λύτρα για να τους αφήσει!

Η Ελληνική Αστυνομία, συνέλαβε την Τρίτη 2 Αυγούστου έναν 24χρονο άνδρα στη Θεσσαλονίκη, καθώς κρατούσε παρά τη θέληση τους 3 αλλοδαπούς μέσα στο σπίτι του.

Συγκεκριμένα, έναν 24χρονο από το Πακιστάν συνέλαβαν χθες, Τρίτη, οι Αρχές στη Θεσσαλονίκη, καθώς όπως φαίνεται κρατούσε παρά τη θέλησή τους τρία άτομα από το Αφγανιστάν στο σπίτι του, στο κέντρο της πόλης, ασκώντας τους παράλληλα ψυχολογική, αλλά και σωματική βία.

Οι δράστες, μάλιστα, ζητούσαν το ποσό των 3.000€ από τους οικείους των φερόμενων ως θυμάτων τους, προκειμένου να τους απελευθερώσουν.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό στη Θεσσαλονίκη

Αναλυτικά, οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θέρμης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης οδήγησαν στη σύλληψη 24χρονου αλλοδαπού και στην ταυτοποίηση 25χρονου ομοεθνή συνεργού του, σε βάρος των οποίων και επιπλέον δύο συνεργών τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της αρπαγής, παράνομης μεταφοράς – προώθησης μεταναστών στο εσωτερικό της Χώρας, εκβίασης και απείθειας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας πραγματοποίησαν μεσημβρινές ώρες στις 02-08-2022, παρουσία δικαστικού λειτουργού, έρευνα σε οικία στην ευρύτερη περιοχή της Πλατείας Δημοκρατίας.

Εντός της οικίας εντοπίστηκε ο 24χρονος άντρας, ο οποίος στη θέα των αστυνομικών προσπάθησε ανεπιτυχώς να διαφύγει σκαρφαλώνοντας από το μπαλκόνι της οικίας στην ταράτσα της οικοδομής και εν συνεχεία σε παρακείμενες ταράτσες. Επιπλέον, εντός του διαμερίσματος εντοπίστηκαν τρεις (3) αλλοδαποί, οι οποίοι κατά δήλωση τους είχαν εισέλθει στη χώρα προ έξι ημερών και κρατούνταν παρά τη θέληση τους, με την άσκηση ψυχολογικής και σωματικής βίας, από τον 24χρονο και τους συνεργούς του ενώ ζητούσαν το ποσό των (3.000) ευρώ (έκαστος) από τις οικογένειες τους για την απελευθέρωση τους. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου