Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Θρήνος για τη 12χρονη Σωτηρία που έσβησε ξαφνικά

Στο πένθος βυθίστηκε η οικογένεια του Σπύρου και της Ανθούλας Μουρελάτου στην Αγυιά στην Πάτρα, από τον ξαφνικό χαμό της 12χρονης μοναχοκόρης τους Σωτηρίας.

Παρά τις προσπάθειες και τη μάχη των γιατρών στο Νοσοκομείο του Ρίου, στο οποίο και μεταφέρθηκε εσπευσμένα, το κορίτσι έφυγε από τη ζωή. Η κηδεία της θα γίνει το Σάββατο 7 Μαΐου στις 12 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά στη Λεύκα Πατρών.

Ο πατέρας της έκανε μια συγκινητική ανάρτηση στη σελίδα του στο facebook όπου ανέβασε τη φωτογραφία της κόρης του και έγραψε: ΚΑΛΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΣΤΟ ΦΩΣ!

Οι χαροκαμένοι γονείς, Σπύρος και Ανθούλα Μουρελάτου, θα αποχαιρετίσουν το μονάκριβο αγγελούδι τους το Σάββατο 7 Μαΐου στις 12 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά στη Λεύκα Πατρών.

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα της ιατροδικαστικής εξέτασης δεν υπάρχουν εμφανείς κακώσεις εσωτερικά και εξωτερικά. Αναμένονται και οι υπόλοιπες εργαστηριακές εξετάσεις, με πιο πιθανά τα παθολογικά αίτια θανάτου.

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως το χαμογελαστό γλυκομίλητο κορίτσι δεν είναι πια στη ζωή. Το μοναχοπαίδι της οικογένειας πέταξε για τη γειτονιά των αγγέλων και οι γονείς της βυθίστηκαν στο πένθος. Όλα έγιναν μέσα στο σπίτι τους στην οδό Μόρνου και όπως έγινε γνωστό το άτυχο κορίτσι δεν αντιμετώπιζε καρδιολογικό πρόβλημα. «Δεν υπήρχε, ήταν ένας άγγελος. Αυτό το παιδί άδικα έφυγε … Για τους γονείς, τίποτα δεν έχω να πω γι’ αυτούς, βιοπαλαιστές για να μεγαλώσουν αυτό το παιδί πάρα πολύ δύσκολα», είπε κλαίγοντας στο dete.gr μια γειτόνισσα της χαροκαμένης οικογένειας.

Η ΤΙΤΑΝΙΑ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΓΙΑ 1,5 ΩΡΑ ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗ ΖΩΗ

Ο πατέρας την περίοδο αυτή απουσίαζε για εργασία στη Ζάκυνθο και η 12χρονη κοιμήθηκε το βράδυ της Τετάρτης με τη μητέρα της. Η αυξημένη προσοχή της μάνας προς το παιδί της, την ξύπνησε χθες, τις πρώτες πρωινές ώρες και συγκεκριμένα λίγο μετά τις 3.30 π.μ. Αντιλήφθηκε ότι η κόρη της ήταν ανήσυχη και άκουσε έναν ρόγχο. Στην προσπάθειά της να την ξυπνήσει διαπίστωσε ότι κάτι συνέβαινε και η μικρή έδειχνε να έχει χάσει τις αισθήσεις της. Αμέσως, κάλεσε το ΕΚΑΒ το οποίο βρέθηκε πολύ γρήγορα στο σημείο με κινητή μονάδα, μαζί με γιατρό.

Σύμφωνα με τον διοικητή της 6ης ΥΠε Γιάννη Καρβέλη, ο γιατρός ξεκίνησε κατευθείαν, μέσα στο σπίτι, τις προσπάθειες ανάνηψης του παιδιού, κάνοντας ΚΑΡΠΑ. Στη συνέχεια η 12χρονη διασωληνώθηκε στην κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ και διακομίστηκε εσπευσμένα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών. Οι προσπάθειες ανάνηψης συνεχίστηκαν από την πρώτη στιγμή που έφτασε το κοριτσάκι στο Νοσοκομείο, με τους γιατρούς να δίνουν τιτάνια μάχη για να την επαναφέρουν αναφέρει το tempo24.news. Σύμφωνα με πληροφορίες η ανάνηψη διήρκησε σχεδόν 1,5 ώρα, χωρίς όμως αποτέλεσμα, με την 12χρονη να καταλήγει τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης. 

«Εμείς ενημερωθήκαμε ότι γίνεται διακομιδή του παιδιού και στις 5 τα ξημερώματα την περιμέναμε στην αίθουσα αναζωογόνησης. Στις 5.08 μας το παρέδωσε ο κ. Αμπατζίδης», μας περιγράφει ο υπεύθυνος της ΜΕΘ Παίδων, Ανδρέας Ηλιάδης. «Εμείς συνεχίσαμε την προσπάθεια της καρδιοαναπνευστικής ανάταξης χρησιμοποιώντας και βηματοδότη εξωτερικό. Μέχρι τις 6.25 δεν σταματήσαμε όλοι μαζί να δίνουμε μάχη με την ελπίδα ότι θα δούμε κάποιο σημάδι ζωής. Δυστυχώς, δεν υπήρξε ανταπόκριση και δηλώσαμε τον θάνατό της», προσθέτει ο κ. Ηλιάδης. Ερωτηθείς για το αίτιο, ο κ. Ηλιάδης, μας απάντησε: «Καρδιακή ανακοπή άγνωστης αιτίας. Η προσπάθειά μας είναι πλέον να εντοπίσουμε τι την προκάλεσε, καθώς το παιδάκι ήταν υγιέστατο, αδύνατο, μία πραγματική κούκλα. Η προσπάθειά μας είναι να εντοπίσουμε το αίτιο. Από τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν, αποκλείστηκε η λοίμωξη. Στείλαμε αίμα στο Ωνάσειο και σε συνεργασία με τον κ. Αναστασάκη αναμένουμε τα αποτελέσματα του ελέγχου αν υπάρχει κάποιο γονίδιο».

Πηγή: thebest.gr, infokids.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου