Wednesday, 24 April, 2024

Θρήνος για τους νεκρούς στα Τέμπη. Αφήνουν λουλούδια σε σταθμούς τρένων

Σε κλίμα απόλυτης θλίψης περιστρέφονται τα πάντα στην πόλη της Λάρισας, που σχεδόν 24 ώρες μετά το δυστύχημα των Τεμπών

ο κόσμος ζει και αναπνέει με το μυαλό στην πολύνεκρη τραγωδία. Έτσι, το βράδυ της Τετάρτης (1/3) στον σταθμό του ΟΣΕ της Λάρισας συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου αφήνοντας λουλούδια και ανάβοντας κεριά στη μνήμη των δεκάδων νεκρών.

Μάλιστα, κράτησαν οι πολίτες που συγκεντρώθηκαν, κράτησαν ενός λεπτού σιγή και σχεδόν όλοι κρατούσαν από ένα λευκό λουλούδι στο χέρι με τα μάτια τους να είναι δακρυσμένα. Στο σημείο σχημάτισαν με κεριά την ημερομηνία της τραγωδίας: 1-3-2023. Φοιτητές από όλα τα τμήματα του Βόλου άφησαν λουλούδια στις γραμμές των τρένων έξω από τον σταθμό του ΟΣΕ της πόλης, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Φοιτητικών Συλλόγων.

Το σύνθημα «Οι νεκροί μας-Τα κέρδη τους», έδινε το στίγμα της συμβολικής αυτής διαμαρτυρίας. Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι κάλεσαν επίσης στην εθελοντική αιμοδοσία στο Νοσοκομείο του Βόλου, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στους τραυματίες, πολλοί από τους οποίους είναι φοιτητές.

Το αγωνιστικό ραντεβού ανανεώθηκε για το συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι την Παρασκευή 3 Μάρτη, στις 12 το μεσημέρι, στο Θόλο.

Θρήνος και στον σταθμό της Θεσσαλονίκης

Λουλούδια και κεριά στη μνήμη των θυμάτων του δυστυχήματος στα Τέμπη, άφησαν φοιτητές, στον νέο Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης. Αστυνομικές δυνάμεις παρατάχθηκαν μπροστά από τους φοιτητές. Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό, ανταποκρινόμενοι στον κάλεσμα φοιτητικών συλλόγων και οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Κρατούσαν πανό και φώναξαν συνθήματα, ενώ σχημάτισαν με κεριά τη λέξη «έγκλημα».

Οι φοιτητές πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία κρατώντας πλακάτ που έγραφαν «Ή τραγωδία δεν θα ξεχαστεί», «Ήταν νέοι, ήταν παιδιά» και «Θα μπορούσε να είναι ο καθένας μας». Αστυνομικές δυνάμεις παρατάχθηκαν μπροστά από τους φοιτητές. Ακολούθησε μαζική πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, η οποία κατέληξε στο Διοικητήριο.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου