Tuesday, 23 April, 2024

Θρίλερ με την εξιχνίαση του μυστηριώδους θανάτου του Λαέρτη Μπεγιάι

Να βεβαιωθούν ότι στο μνήμα που θρηνούν βρίσκεται όντως θαμμένο το παιδί τους θέλουν οι γονείς του Λαέρτη Μπεγιάι

που αποφάσισαν να βιώσουν μία ακόμα βασανιστική διαδικασία με την εκταφή της σορού για τη διενέργεια νέου τεστ ταυτοποίησής της.
Την Τετάρτη, η οικογένεια του 36χρονου ντιλιβερά πέρασε το κατώφλι της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών και κατέθεσε αίτημα να τους δοθεί το δείγμα από το DNA με το οποίο η σορός που ξεβράστηκε σε βραχώδη ακτή κοντά στην παραλία Χρυσή Άμμος της Άνδρου, τον Ιούλιο του 2019, ταυτοποιήθηκε ως εκείνη του Λαέρτη
Παράλληλα, η οικογένεια κατέθεσε και αίτηση για να προχωρήσει σε εκταφή της σορού που βρίσκεται στο νεκροταφείο του Σχιστού, προκειμένου να διαλυθεί κάθε αμφιβολία που τους τυραννά από τότε που ενημερώθηκαν επίσημα ότι εκεί ετάφη το παιδί τους ως «αγνώστων στοιχείων». Στο πλευρό τους και σε αυτή τη διαδικασία ήταν ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης, που, αν και διαχώρισε τη θέση του σε σχέση με την αμφισβήτηση της επίσημης ταυτοποίησης, ωστόσο συνδράμει την οικογένεια σε κάθε της απόφαση.
«Όσο με αφορά, έχω εμπιστοσύνη στα εγκληματολογικά εργαστήρια και την Ιατροδικαστική Υπηρεσία… Όμως είναι αναφαίρετο δικαίωμα της οικογένειας του άτυχου νέου κάθε διευκρίνιση για να πάψουν να έχουν και την παραμικρή αμφιβολία», είπε στην «Espresso» ο έμπειρος ερευνητής και εξήγησε: «Οι γονείς του Λαέρτη, ο κ. Παναγιώτης και η κυρία Ελεωνόρα, με τους οποίους έχω δεθεί ιδιαίτερα όλο αυτό το διάστημα, αλλά και η αδελφή του Μαρία, έχουν ακόμη τις αμφιβολίες τους. Στηρίζονται σε μάρτυρες για την ημέρα του ταξιδιού προς τη Μύκονο, σύμφωνα με τους οποίους ο Λαέρτης ήταν μαζί τους ή τον είχαν δει…». Όπως επαναλαμβάνει ο κ. Τσούκαλης, η μητέρα του Λαέρτη θέλει να είναι σίγουρη ότι στο μνήμα που κλαίει είναι όντως το παιδί της και όχι αυτό μιας άλλης μάνας. «Και για να ησυχάσει η ψυχή του», συμπληρώνει η αδελφή του 36χρονου Μαρία.
Τρία διαδοχικά τεστ
Το δείγμα του DNA θα παραδοθεί από την οικογένεια σε ιδιώτη πραγματογνώμονα, ο οποίος θα επαναλάβει το τεστ ταυτοποίησης. Ωστόσο, αξίζει να αναφερθεί ότι και οι Αρχές, προτού ενημερώσουν την οικογένεια για τη σκληρή αλήθεια, είχαν κάνει τρία διαδοχικά τεστ DNA.
Ο Λαέρτης είχε εξαφανιστεί την Τετάρτη 10 Απριλίου από τη Νέα Φιλαδέλφεια. Έπειτα από 17 μήνες η σορός του βρέθηκε σε βραχώδη περιοχή στην Άνδρο. Όπως προέκυψε, ο Λαέρτης ταξίδεψε ξαφνικά για τη Μύκονο, όπου είχε κανονίσει να εργαστεί μια βδομάδα νωρίτερα, χωρίς να ενημερώσει κανέναν.
Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού κάτι τον έκανε να προχωρήσει σε μια βουτιά… θανάτου στα νερά του Αιγαίου, αφήνοντας την οικογένειά του με την ανάμνησή του και πολλά ερωτήματα, που ίσως δεν απαντηθούν ποτέ.

espressonews.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου