Thursday, 28 March, 2024

Θύμα bullying πυροβόλησε θανάσιμα συμμαθητή του

Τραγωδία στην Αχαΐα: 15χρονος-θύμα bullying πυροβόλησε με καραμπίνα και σκότωσε 17χρονο

Το bullying και η διαρκής κοροϊδία για την ιδιαιτερότητα της ομιλίας του, φαίνεται να όπλισαν το χέρι ενός 15χρονου, ο οποίος με κυνηγετική καραμπίνα του πατέρα του, σκότωσε τον 17χρονοφερόμενο «ενορχηστρωτή» των ακραίων πειραγμάτων σε βάρος του. Η αντιπαλότητα ανάμεσά τους ξεκίνησε από το Σάββατο και εξελισσόταν και την Κυριακή, παίρνοντας άγριες διαστάσεις με έντονους διαπληκτισμούς και συμπλοκές ανάμεσά τους, στην κεντρική πλατεία της Κάτω Αχαϊάς και στο προαύλιο του 2ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης.

          Σύμφωνα με αξιωματικούς της αχαϊκής πρωτεύουσας, ο 17χρονος και μέλη της παρέας του κορόϊδευαν τον 15χρονο, για την προβληματική ομιλία του, με το θύμα να αντιδρά στα πειράγματα και να έρχεται στα χέρια με τον φερόμενο θύτη. Ο 17χρονος, σύμφωνα με μία άλλη εκδοχή που εξετάζεται από τους αστυνομικούς, θεωρούσε ότι ο 15χρονος που προσέγγιζε την μικρότερη αδερφή του δεν ήταν «άξιος» να το κάνει εξαιτίας της ιδιαιτερότητας του λόγου του και άρχισε να τον χλευάζει γι αυτό.

Η τελευταία πράξη της τραγωδίας εξελίχθηκε λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ όταν μετά από μία ακόμη έντονη διαμάχη ανάμεσά τους και ξυλοδαρμό, ο 15χρονος έφυγε από το «πεδίο της μάχης», το προαύλιο του σχολείου. Πήγε στο σπίτι του παππού του, όπου τον φιλοξενεί γιατί ο πατέρας του είναι οδηγός φορτηγού και λείπει σε ταξίδι στο εξωτερικό, πήρε τα κλειδιά του αυτοκινήτου και ένα κυνηγετικό όπλο. Οδηγώντας το αυτοκίνητο επέστρεψε στο σχολείο και βγήκε από το αυτοκίνητο κρατώντας στα χέρια του το κυνηγετικό όπλο. Προσέγγισε τον 17χρονο και τον πυροβόλησε μπροστά στα έκπληκτα μάτια άλλων μαθητών και άλλων ανήλικων παιδιών που έπαιζαν εκεί.

Το θύμα έπεσε αιμόφυρτο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίου, όπου λίγη ώρα αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή. Αστυνομικοί συνέλαβαν τον ανήλικο δράστη και τον οδήγησαν στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα. Οι οικογένειες των δύο ανήλικων περιγράφονται ως ήσυχες. Ο πατέρας του δράστη είναι οδηγός λεωφορείου και μαζί με τη γυναίκα του δεν έχουν δώσει ποτέ δικαίωμα.

www.thetoc.gr

Θύμα bullying πυροβόλησε θανάσιμα συμμαθητή του

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου