Tuesday, 16 April, 2024

Ιατροδικαστής στη δίκη Αναγνωστόπουλου: Η Καρολάιν ήταν τόσο πρησμένη που δεν αναγνωριζόταν

Ο θάνατος της Καρολάιν Κράουτς ήταν ασφυκτικός κατέθεσε στη δίκη με κατηγορούμενο τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο η καθηγήτρια Ιατροδικαστικής Χάιδω Σπηλιοπούλου.

Η κυρία Σπηλιοπούλου ήταν εκείνη που κλήθηκε το πρωί της 11ης Μαΐου 2021 στη μεζονέτα του ζεύγους στα Γλυκά Νερά, προκειμένου να εξετάσει τη σορό της 20χρονης μητέρας.

Με το που βρέθηκε στο χώρο της δολοφονίας εντόπισε ένα smartwatch στο χέρι του θύματος και αμέσως το είχε παραδώσει στους αστυνομικούς, προκειμένου να αποσταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΓΑΔΑ. Από τα στοιχεία που είχε καταγράψει το «έξυπνο ρολόι», η ιατροδικαστής οδηγήθηκε στο συμπέρασμα ότι η Καρολάιν πιθανότατα κοιμόταν όταν ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος άρχισε να τη σφίγγει.  

Ιατροδικαστής στη δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου: Εάν η Καρολάιν ήταν ξύπνια, θα φώναζε, δεν πιστεύω πως φώναξε

«Ο θάνατος επήλθε σε περίπου 6 λεπτά μετά τις 4 τα ξημερώματα. Στα 3 με 4 λεπτά αρχίζει ο εγκέφαλος να καταρρέει. Δεν θα μου έκανε εντύπωση αν έγινε όταν κοιμόταν… Όταν κοιμόταν, κοιμόταν, δεν προλαβαίνει να αντιδράσει», σημείωσε στην κατάθεσή της η κα Σπηλιοπούλου και εξήγησε ότι εάν ήταν ξύπνια και δεχόταν επίθεση θα έπρεπε να είχε αντιδράσει. «Θα φώναζε, δεν πιστεύω πως φώναξε, θα την άκουγε ολόκληρη η γειτονιά».

Όπως περιέγραψε η μάρτυρας, χρειάστηκαν λίγα δευτερόλεπτα για να συμπεράνει ότι επρόκειτο για ασφυκτικό θάνατο. «Το πρόσωπό της ήταν πολύ οιδηματώδες. Ήταν τόσο πρησμένη που δεν αναγνωριζόταν σε σχέση με το διαβατήριο. Στα μάτια είχε έντονη αιμορραγία».

Πρόεδρος: Τι ακριβώς δείχνει αυτό;

Μάρτυρας: Πολλή ώρα ασφυξία, διάρκεια. Υπήρχαν ασφυκτικές κηλίδες στο πρόσωπο και κακώσεις στο στόμα.

Πρόεδρος: Έγινε προσπάθεια απόφραξης του στόματος;

Μάρτυρας: Είμαι βέβαιη γι’ αυτό.

Γειτόνισσα Μπάμπη Αναγνωστόπουλου: Η Καρολάιν έδειχνε πιεσμένη από τον γάμο της

Στη δίκη κατέθεσε και η γειτόνισσα του ζεύγους, η οποία μένει ακριβώς δίπλα στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών.

Η Αγγελική Γερολυμάτου είπε στο δικαστήριο ότι εκείνο το βράδυ δεν άκουσε έντονο καβγά. Αντιθέτως, το μόνο που άκουσε γύρω στις 4 και 20 τα ξημερώματα ήταν το σκυλάκι του ζεύγους να κλαίει.

Τα ξημερώματα δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, ο οποίος ζητούσε βοήθεια, και ειδοποίησε την αστυνομία. Λίγες ώρες αργότερα, όπως κατέθεσε, είχε αναρωτηθεί για την ψυχραιμία του να μιλά στους δημοσιογράφους για τη δολοφονημένη γυναίκα του. Η γειτόνισσα του ζεύγους είπε πως η Καρολάιν έδειχνε πιεσμένη από το γάμο της και μια μέρα πριν από το έγκλSet featured imageημα τής είχε εκμυστηρευθεί ότι πνιγόταν.

«Έδειχνε ένα ευτυχισμένο ζευγάρι, αλλά στην ουσία υπήρχε ένας έλεγχος από τον κατηγορούμενο. Είχε άγχος τους τελευταίους μήνες, είχε παραμελήσει τον εαυτό της. Προφανώς δεν ήταν ευχαριστημένη από τη ζωή της. Εκ των υστέρων θα πω ότι η Καρολάιν ζούσε σε ένα χρυσό κλουβί. Δεν ήταν ελεύθερη, παρακολουθούσε κάθε βήμα ο σύζυγός της».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου