Friday, 19 April, 2024

Ικαρία: Φως στις συνθήκες πτώσης της 35χρονης επιχειρούν να ρίξουν οι Αρχές

Σήμερα θα διενεργηθεί η αυτοψία στο σημείο όπου το απόγευμα της Τετάρτης εντοπίστηκε η σορός της άτυχης Νάταλι Κρίστοφερ

Η 35χρονη εντοπίστηκε από διασώστη εθελοντή σε χαράδρα κοντά στο διαμέρισμα που ενοικίαζε στην Ικαρία με τον 38χρονο φίλο της.
Η Νάταλι Κρίστοφερ, βρέθηκε στη χαράδρα πλακωμένη από βράχο με τους ειδικούς να εξετάζουν την εκδοχή να έπεσε, είτε κατά τη διάρκεια κατάβασης ή κατά τη διάρκεια ανάβασης στο μονοπάτι. Δεν αποκλείεται να αποκολλήθηκε βράχος στον οποίο επιχείρησε να κρατηθεί με αποτέλεσμα να πέσει στο κενό και να τραυματιστεί θανάσιμα.
Όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία, η περιοχή όπου εντοπίστηκε η σορός έχει αποκλειστεί καθώς νωρίς το πρωί της Πέμπτης μετέβη από την Αθήνα κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και ιατροδικαστής από τη Σύρο προκειμένου να πραγματοποιηθεί η επί τόπου αυτοψία.
Όπως σημειώνουν εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ η αυτοψία και η νεκροψία – νεκροτομή που θα γίνουν αργότερα, πιθανότατα στην Αθήνα, αναμένεται να ρίξουν φως στα ακριβή αίτια του θανάτου της Νάταλι Κρίστοφερ. Σημειώνεται ότι το κινητό τηλέφωνο της άτυχης Νάταλι βρέθηκε πάνω της.
Υπενθυμίζεται ότι η 35χρονη, βρέθηκε πλακωμένη από βράχο μέσα σε χαράδρα βάθους 20 μέτρων. Εξετάζεται η εκδοχή να έπεσε, είτε κατά τη διάρκεια κατάβασης ή κατά τη διάρκεια ανάβασης μαζί με τον βράχο που την καταπλάκωσε. Ωστόσο, για τα ακριβή αίτια θανάτου θα αποφανθεί ο ιατροδικαστής μετά τη νεκροψία και νεκροτομή που θα γίνει πιθανότατα στην Αθήνα, όπου θα μεταφερθεί η σορός μετά την ολοκλήρωση της αυτοψίας.
Σημειώνεται ότι παρά το σοκ του ο Κύπριος σύντροφος της 35χρονης θέλησε να ευχαριστήσει όσους βοήθησαν να βρεθεί η Ναταλί Κρίστοφερ, που αγνοείτο από το πρωί της Δευτέρας.
Για την πορεία των ερευνών για την υπόθεση του εντοπισμού της 35χρονης Νάταλι Κρίστοφερ μίλησε στο sigmalive ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Θεόδωρος Χρονόπουλος.
Σε αναρτήσεις σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, δεκάδες φίλοι της εξέφρασαν τον συγκλονισμό τους για την απώλεια της Νάταλι, ενώ ο προσωπικός της λογαριασμός στο Facebook κατακλύστηκε από μηνύματα θλίψης.
Να σημειωθεί ότι γραπτή ανακοίνωση εξέδωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Γιώργος Σαββίδης, για τον εντοπισμό της Νάταλι Κρίστοφερ.
Αίσθηση προκαλεί πάντως η τελευταία ανάρτηση της άτυχης 35χρονης με ημερομηνία 4 Αυγούστου, στην οποία αναφέρθηκε στην αγαπημένη της ορειβασία με φωτογραφίες από παραλία στην Εύδηλο. Έγραφε λοιπόν: «Συνειδητοποίησα ότι υπάρχουν όμορφες διαδρομές εδώ. Θα ήθελα να επιστρέψω ξανά εδώ για να ανεβώ. Θα ήθελε κάποιος να με ακολουθήσει;»
Δύσβατο είναι το σημείο όπου εντοπίστηκε η σορός της 35χρονης, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν σε τοπική ενημερωτική σελίδα του νησιού.
Θλίψη για το θάνατο της 35χρονης Αγγλοκύπριας εξέφρασε σε ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.
Εξάλλου, στις Τομές στα Γεγονότα μίλησε ο επικεφαλής της επίλεκτης ομάδας ειδικών αποστολών, Μιχάλης Χριστοδούλου, όπου εξήγησε πώς βρέθηκε η άτυχη 35χρονη Νάταλι Κρίστοφερ.
Επίσης, στο Κεντρικό δελτίο Ειδήσεων του ΣΙΓΜΑ, μίλησε εκ νέου ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Θεόδωρος Χρονόπουλος ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε πως «φως» στα αίτια του θανάτου της άτυχης Νάταλι Κρίστοφερ, θα δώσει η ιατροδικαστική έκθεση.
in.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου