Thursday, 28 March, 2024

Ιντερνετικό ντελίριο με την μασκότ-τίγρη της άσκησης του ΝΑΤΟ Tiger Meet 2022 στον Άραξο

Ξεκίνησε, χθες, Δευτέρα 9 Μαΐου και θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 20 Μαΐου, η πολυεθνική αεροπορική άσκηση μεσαίας κλίμακας «NATO Tiger Meet 2022»

στην 116 Πτέρυγα Μάχης στην αεροπορική βάση του Αράξου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, σκοπός της άσκησης είναι να παρέχει υψηλής ποιότητας επιχειρησιακή εκπαίδευση υπό το πνεύμα «Εκπαιδεύσου όπως θα πολεμήσεις» βελτιώνοντας τις δεξιότητες και τη συνεργασία των μελών στη διεξαγωγή σύνθετων επιχειρήσεων.

Η άσκηση θα διεξαχθεί σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αεροπορικών δυνάμεων από την Ελλάδα, το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Ελβετία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Τσεχία και το ΝΑΤΟ.

Επίσης, συμμετέχουν η Αυστρία, η Γερμανία, οι ΗΠΑ, η Ολλανδία, η Πορτογαλία και η Πολωνία με παρατηρητές, προσωπικό και μέσα, καθώς και δυνάμεις του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού. Ωστόσο, τις εντυπώσεις κατά την πρώτη ημέρα της άσκησης, έκλεψε η μασκότ που είναι τίγρης. Ο άνθρωπος που φορούσε τη στολή στάθηκε δίπλα στους αξιωματικούς και η σχετική φωτογραφία προκάλεσε ιντερνετικό ντελίριο. Τις σχετικές φωτογραφίες ανήρτησε στα social media το γαλλικό Υπουργείο Άμυνας.

Δείτε μερικά σχόλια στo twitter:

Ρε αγόρια, εσεις που πήγατε φαντάροι, έτσι εμφανίζεστε στην αναφορά; Και τι μας έχετε πρήξει ότι ο στρατός δεν είναι ωραιος; Γέλιο έχει pic.twitter.com/X6qK6YY4lG

— GioDim_ (@tou_diaolou) May 10, 2022Πειτε λιγο γρηγορα «μια τιγρης με τρια τιγρακα» pic.twitter.com/pBKIydyB8D

Aληθευει ότι υπάρχει ειδικότητα τίγρης; ερώτημα!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου