Friday, 29 March, 2024

Ισχυρή καταιγίδα στην Αττική – Ζημίες σε Κέρκυρα και Κεφαλονιά

Από τις 5 τα ξημερώματα η βροχή άρχισε να πέφτει δυνατά σε ορισμένες περιοχές, που συνοδεύονται από πολλούς κεραυνούς.

Η κακοκαιρία, που έχει πλήξει από χθες πολλές περιοχές του Ιονίου και της δυτικής Ελλάδας, έφτασε και στα κεντρικά της χώρας, με τους κεραυνούς να κάνουν τη νύχτα μέρα στο λεκανοπέδιο από τις 5 το ξημέρωμα.
Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί μέχρι το μεσημέρι στην Αττική, όταν και αναμένεται σταδιακή βελτίωση της χώρας, η οποία θα αρχίσει από τα δυτικά.
Η ΕΜΥ έχει προειδοποιήσει για ακραία καιρικά φαινόμενα και σήμερα, καθώς αναμένονται και χαλαζοπτώσεις σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Παράλληλα, και οι άνεμοι θα είναι ισχυροί έως θυελλώδεις, που στην Αττική θα φτάνουν τα 8 μποφόρ.
Περισσότεροι από 10.000 κεραυνοί έπεσαν μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα στην περιοχή του Ιονίου χθες το βράδυ, με την κακοκαιρία να αφήνει πίσω της πλημμυρισμένους δρόμους και ζημιές κυρίως σε Κέρκυρα και Κεφαλονιά.
Τόσο η Κέρκυρα, όσο και η Κεφαλονιά δέχθηκαν μεγάλες ποσότητες βροχής, με συνέπεια πολλές περιοχές να πλημμυρίσουν και οι δρόμοι να μοιάζουν με ποτάμια.
Διακοπές ρεύματος στην Αττική
Διακοπές ρεύματος σε ορισμένες περιοχές της Αττικής προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις που σημειώνονται το πρωί.
Τα προβλήματα εντοπίζονται σε τμήματα των περιοχών Αλίμου, Αργυρούπολης, Νέου Ηρακλείου και Αλσούπολης και η αποκατάσταση σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ αναμένεται σύντομα.
Ταλαιπωρία για τους επιβάτες
Ατύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στον ΗΣΑΠ και συγκεκριμένα στο τμήματα μεταξύ Ειρήνης και Νέου Ηρακλείου, καθώς δέντρο έπεσε στις γραμμές εξαιτίας των δυνατών ανέμων, με αποτέλεσμα να προκαλεί προβλήματα στη μετακίνηση των συρμών.
Έντονα είναι τα προβλήματα στην κυκλοφορία από τις πρωινές ώρες καθώς ήδη παρατηρείται κίνηση σε κεντρικές οδικές αρτηρίες.
Τα προβλήματα αυτά αναμένεται, μάλιστα, στη διάρκεια της ημέρας και λόγω της βροχόπτωσης να ενταθούν ακόμα περισσότερο.
Σύμφωνα με την Τροχαία, μεγάλο μποτιλιάρισμα επικρατεί αυτήν την ώρα στον Κηφισό και στην έξοδο Αθηνών-Κορίνθου.

in.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου