Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Ιωαννίδης: «Το 4ο κύμα θα αποτραπεί με την φυσική ανοσία και όχι με εμβολιασμούς»

Την ώρα που οι «ειδικοί» και η κυβέρνηση επιμένουν πως θα «σωθούμε» από το 4ο κύμα αν εμβολιαστεί το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού

υπάρχουν και οι φωνές όπως αυτή του καθηγητή Παθολογίας-Επιδημιολογίας και Πληθυσμιακής Υγείας του Πανεπιστημίου Stanford και μέλους της Αμερικανικής Εθνικής Ιατρικής Ακαδημίας, Γιάννης Ιωαννίδης, προκαλούν ήδη συζητήσεις τόσο στο επιστημονικό πεδίο των ειδικών, όσο και στην κοινωνία. που αποκαλύπτουν την πραγματικότητα.
Όπως είπε σε πρόσφατη συνέντευξη του «δεν έχουμε καλή επιδημιολογική επιτήρηση για να ξέρουμε πόσοι έχουν μολυνθεί, υποθέτω πως είναι περίπου το 30% (του πληθυσμού)».
Συνεχίζοντας πως «είναι από 15% έως 45%», ενώ τόνισε πως «σε αυτή τη φάση θα προτιμούσα να είναι 45%, όχι ότι θέλω να μολυνθούν οι άνθρωποι, αλλά γιατί αν είναι 15% αφήσαμε τους πολύ ευάλωτους να σαρωθούν, όσο πιο προχωρημένοι είμαστε αυτή τη στιγμή στο ποσοστό, τόσο έχουμε κάποια κάλυψη από τη φυσική ανοσία».
Ενώ αποκάλυψε πως «αν κλείσει το επιδημιολογικό κύμα, είναι πιο πιθανό να γίνει από την φυσική ανοσία, παρά από τους εμβολιασμούς». «Είμαι θετικός απέναντι στους εμβολιασμούς, αλλά φτάσανε αρκετά αργά».
Ο πίνακας που παρουσίασε ο καθηγητής Ιωαννίδης δείχνει πως παρά τα χαμηλά ποσοστά σε εμβολιασμούς στην Ελλάδα μπορεί να έχει αποκτήσει ανοσία έως και το 60% του πληθυσμού! Ποσοστό που οφείλεται στη φυσική ανοσία και όχι στην ανοσία από τα εμβόλια.
Είναι δεδομένο πως αν η κυβέρνηση έκανε μία καλύτερη επιδημιολογική επιτήρηση, όπως τονίζει και ο Ιωαννίδης και αν επένδυε σε τεστ αντισωμάτων, ώστε να βρεθούν όσοι έχουν νοσήσει από κορωνοϊό, τότε δεν θα υπήρχε τώρα η συζήτηση για προνόμια κτλ.
Παράλληλα δημιουργούνται πολλά ερωτήματα για το ποιοι και πως τελικά θα εμβολιαστούν, καθώς αν πχ. ισχύει το 45% που έδωσε ο καθηγητής Ιωαννίδης τότε περίπου οι μισοί Έλληνες έχουν νοσήσει από κορωνοϊό και δεν χρειάζονται εμβολιασμό! Πώς θα διαφυλάξει η κυβέρνηση πως αυτοί δεν θα εμβολιστούν; Γιατί δεν γίνεται τεστ αντισωμάτων σε κάποιον πριν κάνει το εμβόλιο;

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου