Tuesday, 16 April, 2024

Κάμερες ασφαλείας σε σχολεία

Τοποθετήθηκαν κάμερες σε σχολείο. Οι βανδαλισμοί σχολικών κτιρίων ανά την χώρα έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό σε αρκετές δημοτικές αρχές της χώρας.

Η τοποθέτηση κλειστού κυκλώματος καμερών ασφαλείας στο Γυμνάσιο της Καλλιθέας του Δήμου Ωραιοκάστρου που θα λειτουργούν αυστηρά εκτός σχολικού ωραρίου, έχουν στόχο να αποτραπούν νέα περιστατικά βανδαλισμού.

Παράλληλα στην αποκατάσταση φθορών που προκλήθηκαν στις εγκαταστάσεις του 2ου Λυκείου Ωραιοκάστρου το προηγούμενο διάστημα προχώρησε η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ωραιοκάστρου μετά από υποδείξεις του δημάρχου, Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη.

Με μέριμνα του προέδρου της Επιτροπής, Αναστάσιου Χαλκίδη, τεχνικά συνεργεία αποκατέστησαν τις φθορές, ενώ παραδόθηκαν χρώματα στη Διεύθυνση του σχολείου, προκειμένου οι μαθητές υπό την εποπτεία των εκπαιδευτικών τους να χρωματίσουν τοίχους, όπου ήταν γραμμένα συνθήματα και έτσι να στείλουν το μήνυμα ότι ο εθελοντισμός και η συλλογική εργασία μπορούν να φέρουν θετικά αποτελέσματα. Επιπλέον, με εντολή του δημάρχου Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη, τοποθετήθηκε φύλακας στο σχολικό συγκρότημα για την αποτροπή νέων βανδαλισμών, ενώ οι χώροι άθλησης του σχολικού συγκροτήματος είναι διαθέσιμοι καθημερινά στους πολίτες τις απογευματινές ώρες. Στα πλαίσια της αποτροπής των βανδαλισμών σε κοινόχρηστους χώρους των σχολικών κτιρίων, όπως και άλλων δημόσιων κτιρίων, θα έπρεπε να τεθεί ζήτημα να μπαίνουν κάμερες ασφαλείας. Δεν έχει να κάνει με προσωπικά δεδομένα, όπως θα βιαστούν κάποιοι να πουν, αλλά με δημόσια περιουσία και ασφάλεια, οπότε καλό θα ήταν να εφαρμοστεί άμεσα παντού! Όποιος δεν έχει να κρύψει κάτι, δεν φοβάται και τις κάμερες.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου