Tuesday, 23 April, 2024

Κάρπαθος: Πάρτι με φωτορυθμικά σε νεκροταφείο!

Πάρτι στο νεκροταφείο Πηγάδια της Καρπάθου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, με φωτορυθμικά και μουσική… αλλά, σύμφωνα με τον δήμαρχο Καρπάθου, χωρίς κόσμο.

Η είδηση έχει προκαλέσει την αντίδραση του δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου που καταδικάζουν το γεγονός, αφού όπως τόνισε ο δήμαρχος, Γ. Νισύριος, δεν είχαν καμία ενημέρωση για τη διοργάνωση του «πάρτι».
«Είναι ασέβεια να γίνονται τέτοια πράγματα μέσα σε νεκροταφείο», δήλωσε σε πρωινή εκπομπή του ANT1, o δήμαρχος Καρπάθου και συμπλήρωσε λέγοντας, «ήταν πρωτοβουλία του προέδρου του δημοτικού διαμερίσματος, μόνο του προέδρου και όχι του συμβουλίου. Δεν το ήξερα, μόλις μπήκα στο γραφείο μου, σήμερα το πρωί, το πληροφορήθηκα».
Το πάρτι, σύμφωνα με τον κ. Νισύριο, έγινε προς τιμή του Αγίου Νικολάου, που είναι πολιούχος της τοπικής κοινότητας και δεν είχε κόσμο, λόγω της απαγόρευσης, μόνο φώτα και… ξένη μουσική.
“Ένα μουσικό event υψηλής αισθητικής, στο οποίο ακούστηκαν κλασσικά αριστουργήματα των Βαγγέλη Παπαθανασίου και Jean Michell Jarre πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα ανήμερα της γιορτής του πολιούχου της πρωτεύουσας της Καρπάθου Αγίου Νικολάου μέσα στο κοιμητήριο των Πηγαδιών.”
Όπως εξηγεί ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Γιώργος Χατζηκουτσός που ανέλαβε την πρωτοβουλία στόχος ήταν η ψυχαγωγία των κατοίκων της πόλης που εξαιτίας της καραντίνας παραμένουν κλεισμένοι μέσα στα σπίτια τους: “Κανένα πάρτι δεν διοργανώθηκε και κανένας κόσμος δεν συγκεντρώθηκε.
Διάβαζε με μια τόσο συγκινητική κατάνυξη …
που από τότε… κάθε άλλος άνθρωπος που διαβάζει… πάντα μου μοιάζει βέβηλος.
Stefan Zweig, 1881-1942, Αυστριακός συγγραφέας
Ουδείς προφήτης δεκτός εν τη πατρίδι αυτού.
Κατά Λουκάν-δ’ 24
Ψάχνοντας στα λεξικά για τον όρο «βέβηλος»… διαβάστε τη συνέχεια στο προσωπικό ιστολόγιο του φβ του κ. Γιώργου Χατζηκουτσού, εδώ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου