Friday, 29 March, 2024

Καβάλα: Επίδοξοι χρυσοθήρες κατέστρεψαν ιστορικό γεφύρι για να βρουν θησαυρό!

Το είδαμε και αυτό στην Καβάλα, με αγνώστους να καταστρέφουν ιστορικό γεφύρι εν μέσω καραντίνας, για να βρουν… θησαυρό!
Αν σκεφτόσασταν τι άλλο θα δουν τα μάτια σας αυτή την περίοδο, ιδού…
Εν μέσω πανδημίας κορονοϊού και καραντίνας, στην Καβάλα επίδοξοι χρυσοθήρες κατέστρεψαν ιστορικό πέτρινο γεφύρι για να βρουν θησαυρό!
Έναν θησαυρό, ο οποίος θρυλείται ότι υπάρχει στην περιοχή πολλά χρόνια τώρα, στο 3ο κατά σειρά και μεγαλύτερο πέτρινο γεφύρι, το οποίο βρίσκεται στον περίφημο «Δρόμο του Νερού». Εκεί, δηλαδή, που βρίσκεται και το μεσαιωνικό υδραγωγείο της Καβάλας, γνωστό και ως «Καμάρες», που αποτελεί σήμερα το επιφανέστερο και πιο χαρακτηριστικό σύμβολο της πόλης και είναι έργο του Ιμπραήμ πασά, βεζίρη του σουλτάνου Σουλεϊμάν του Νομοθέτη, και υπολογίζεται πως οικοδομήθηκε μεταξύ 1520-1530.


Πάνω στη μανία τους, λοιπόν, να βρουν τον… κρυμμένο -και θρυλούμενο- θησαυρό, οι χρυσοθήρες προξένησαν σημαντική ζημιά στο ιστορικό γεφύρι, σκάβοντας μέχρι και τα θεμέλια, με τα ίχνη της αξίνας να είναι ορατά στη μαρμάρινη «υποδομή» του.
Όπως αναφέρει, πάντως, το kavalapost.gr, δεν είναι η πρώτη φορά που χρυσοθήρες αναζητούν κρυμμένους θησαυρούς στην περιοχή, βασιζόμενοι σε δοξασίες και θρύλους, ένας εκ των οποίων «μιλάει» για θησαυρό σε τοξωτό γεφύρι ή για τον -υποτιθέμενο-θησαυρό του Μαμούτ Αγά στην Καβάλα.
Ωστόσο, οι θησαυροί παρέμειναν προς το παρόν θρύλοι…

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου