Wednesday, 24 April, 2024

Καβάλα: Προκλητικός ο 55χρονος που σκότωσε την γυναίκα του. Έβαλε τα γέλια στο δικαστήριο

Μια από τις γυναικοκτονίες που απασχόλησαν την κοινή γνώμη, αναβιώνει αυτές τις μέρες στη δικαστική αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου στη Ροδόπη.

Πρόκειται για τη στυγνή δολοφονία της 43χρονης φαρμακοποιού Αΐντα από τον 55χρονο σύζυγό της στην Καβάλα, τον περασμένο Μάιο που «πάγωσε» ολόκληρη τη χώρα.

Το έγκλημα είχε καταγραφεί, μάλιστα, σε βιντεο απο κάμερες ασφαλείας του φαρμακείου. Ο συζυγοκτόνος, ο οποίος στραγγάλισε με τα ίδια του τα χέρια τη μητέρα των παιδιών του όταν του ζήτησε να χωρίσουν και στη συνέχεια προσπάθησε να αυτοκτονήσει, παρουσιάστηκε στην απολογία του με ένα ναρκισσιστικό παραλήρημα.

«Την ώρα της απολογίας του γέλασε πέντε φορές ενώ δεν δάκρυσε ποτέ. Προσέβαλε τη μνήμη της γυναίκας του. Σκότωσε τη γυναίκα του, τη μητέρα των παιδιών του για δεύτερη φορά. Την πρώτη με τα ίδια του τα χέρια και τη δεύτερη με τα λόγια του στο δικαστήριο. Κατά την απολογία του είχε ένα ναρκισσιστικό παραλήρημα λέγοντας “όταν μου είπε ότι χωρίζουμε, θυμήθηκα τον χωρισμό των γονιών μου που είχα ζήσει σαν παιδί κι ένιωσα ότι γκρεμίζεται η εκκλησία που είχα χτίσει τόσα χρόνια και την σκότωσα”» είπε στο protothema.gr ο δικηγόρος της οικογένειας της άτυχης Αΐντα, Μανώλης Βονικάκης.

Ο συζυγοκτόνος ζήτησε από την υπάλληλο τα δεύτερα κλειδιά του φαρμακείου

Αφού έπνιξε τη γυναίκα του μέσα στο φαρμακείο, ο 55χρονος ζήτησε από την υπάλληλο να του φέρει τα δεύτερα κλειδιά.

«Το Σάββατο έγινε η κουβέντα με την εκλιπούσα, την Πέμπτη με κάλεσε πολύ ευδιάθετη το μεσημέρι, μιλήσαμε για την δουλειά και κλείσαμε το τηλέφωνο. Στις 18.00 ώρα με πήρε ο άντρας της και μου ζήτησε, την ίδια μέρα, τα δεύτερα κλειδιά του φαρμακείου. Έκτοτε πήγε έκλεισε τα στόρια και δεν άνοιξε ξανά. Στο τηλέφωνο που με κάλεσε ο 55χρονος, ήταν αναστατωμένος, αλλά ήταν πάντα έτσι, δεν έδωσα σημασία. Αργότερα την κάλεσα, γιατί ήταν κλειστό το φαρμακείο. Μου έστειλε ένα μήνυμα στις 20.10 από το κινητό της ότι «είμαστε καλά, μην ανησυχείς» για να μην κινητοποιηθώ. Μην πάω να ψάξω. Όταν κάλεσε ο πατέρας της κοπέλας στο απέναντι μαγαζί ότι δεν έβρισκε την κόρη του, τότε πήραμε την αστυνομία», είχε δηλώσει η υπάλληλος του φαρμακείου για την ημέρα της δολοφονίας.

πρώτο θέμα

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου