Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Καζάνι που βράζει η Χίος για τη νέα δομή φιλοξενίας – Ένταση και απεργίες

Καζάνι που βράζει είναι η Χίος για το μεταναστευτικό, καθώς τη Δευτέρα, ξέσπασαν επεισόδια με αφορμή τη νέα δομή φιλοξενίας.

Έξω από το δημαρχείο έγιναν επεισόδια από τα οποία δε γλίτωσε και ο υφυπουργός Εργασίας, Νότης Μηταράκης, ο οποίος προπηλακίστηκε από τους κατοίκους που συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για τη νέα δομή, κάτι που καταδίκασε με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το politischios.gr ανέφερε πως ορισμένοι εκτόξευσαν από μπουκάλια και νερά, μέχρι καφέδες, ενώ προκάλεσαν και ζημιές στην είσοδο του δημαρχείου. Την ώρα που συνεδρίαζε το διοικητικό συμβούλιο οι διαμαρτυρίες συνεχίζονταν εκτός δημαρχείου, με το Δ.Σ. να αποφασίζει τελικά να απορρίψει την πρόταση του κ. Μηταράκη για παραχώρηση δημοτικής έκτασης, ώστε να δημιουργηθεί η νέα δομή.
Διχασμός στο Δ.Σ. της Χίου, απέρριψαν την πρόταση Μηταράκη
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η σελίδα του politischios, υπήρξε διχασμός στο Δ.Σ., το οποίο συνεδρίασε παρουσία του κ. Μηταράκη, με αφορμή την πρόταση της κυβέρνησης. Υπήρξε μάλιστα διχασμός, όπως αναφέρει, μεταξύ των κατοίκων του Βροντάδου και των Καμποχώρων, κάτι που επιβεβαιώθηκε και με την παρουσία του κυβερνητικού Βουλευτή, αφού χειροκροτήθηκε μεν από τους κατοίκους των Καμποχώρων, αποδοκιμάστηκε δε από αυτούς του Βροντάδου.

Ο κ. Μηταράκης κατά την αναλυτική του εισήγηση, έθεσε ως προαπαιτούμενο για την αποσυμφόρηση και το κλείσιμο της ΒΙ.ΑΛ., τη δημιουργία νέας δομής, λέγοντας ότι μόνο έτσι θα υπάρξει βιώσιμη λύση στο πρόβλημα. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης το θερμόμετρο ανέβηκε κατακόρυφα ουκ ολίγες φορές, καθώς ορισμένοι θεωρούν πως δεν θα λυθεί το πρόβλημα με την δημιουργία μίας νέας δομής, αλλά θα επεκταθεί. Μετά από πέντε ώρες συνεδρίασης, αποφασίστηκε να μην απορριφθεί η πρόταση της κυβέρνησης, καθώς το διοικητικό συμβούλιο επέμεινε στη θέση του για την λειτουργία μόνο μίας δομής για 500 άτομα και μόνο για καταγραφή και ταυτοποίηση, με ευθύνη εύρεσης χώρου στην Κυβέρνηση, αλλά και συμμετοχή του Δήμου στις κινητοποιήσεις των κατοίκων του Αιγαίου.

Σε γενική απεργία τα νησιά στο Β. Αιγαίο
Παράλληλα, τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, μετά από τηλεδιάσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε γενική απεργία την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου. Η απεργία, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, θα πραγματοποιηθεί προκειμένου οι νησιώτικες κοινωνίες να διαμαρτυρηθούν για την ακολουθούμενη πολιτική της κυβέρνησης στο προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου