Friday, 29 March, 2024

Καιρός: Ηλιοφάνεια το Σάββατο – Επιδείνωση από την Κυριακή

Αίθριος θα είναι το Σαββατοκύριακο ο καιρός, ωστόσο, εμείς επιλέγουμε να «μείνουμε σπίτι», προφυλάσσοντας τους εαυτούς μας και τους συνανθρώπους μας από τον κορονοϊό.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Σάββατο 21-03-2020

Ηλιοφάνεια, με αραιές μόνο νεφώσεις από το μεσημέρι και καλό καιρό αναμένουμε το Σάββατο. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο και οι άνεμοι θα πνέουν έως έξι μποφόρ στο Αιγαίο, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Πιο αναλυτικά, ηλιοφάνεια αναμένεται αρχικά σε όλη τη χώρα, από το μεσημέρι όμως και από δυτικά προς ανατολικά θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις.

Κυριακή 22-03-2020
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, αρχικά στα δυτικά και
τα νότια, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στα νότια
πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές κατά 2 με 3 βαθμούς Κελσίου.
 Δευτέρα 23-03-2020
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Τη νύχτα τα φαινόμενα στα δυτικά θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια σε βορείων διευθύνσεων 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και βόρεια.

Τρίτη 24-03-2020
Στα δυτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου.

Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια- παραθαλάσσια και χιονοπτώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά καθώς πρόσκαιρα και σε ημιορεινές περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Τα φαινόμενα βαθμιαία από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα μέχρι το απόγευμα ανατολικοί νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα.

Τετάρτη 25-03-2020 (Εθνική Εορτή)
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στα ανατολικά ηπειρωτικά και τη Μακεδονία, οι οποίες το βράδυ της Τετάρτης από τα δυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τετάρτης τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ, πιθανόν στα πελάγη έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πέμπτη 26-03-2020
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στα ανατολικά ηπειρωτικά και τη Μακεδονία, οι οποίες το βράδυ της Τετάρτης από τα δυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τετάρτης τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ, πιθανόν στα πελάγη έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου