Friday, 19 April, 2024

Καιρός: Τριήμερη κακοκαιρία με καταιγίδες. Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Αλλαγή του καιρού από σήμερα έως και το μεσημέρι της Παρασκευής (17-03-2023) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες

που θα συνοδεύονται κατά τόπους από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, πιθανώς από χαλαζοπτώσεις και από ενισχυμένους ανέμους. Η επιδείνωση του καιρού θα ξεκινήσει σταδιακά από τις πρώτες πρωινές ώρες και από τα βορειοδυτικά της χώρας μας. Αιτία για αυτή την αλλαγή του καιρού είναι η νοτιοανατολική κίνηση ενός βαρομετρικού χαμηλού από την περιοχή της Βόρειας Ιταλίας προς την Νότια Αδριατική και εν συνεχεία προς την περιοχή του Αιγαίου.

Η ΕΜΥ εξέδωσε χθες το μεσημέρι Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του Καιρού, το οποίο και επικαιροποίησε αργά το βράδυ, επισημαίνοντας ωστόσο ότι ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις από το αρχικό Δελτίο.

Πιο αναλυτικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Α. Σήμερα Τετάρτη (15-03-2023) από τις απογευματινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και από αργά το βράδυ στα Δωδεκάνησα βροχές και άνεμοι.

Β. Την Πέμπτη (16-03-2023)

α) μέχρι τις απογευματινές ώρες στα νησιά του βορείου και του ανατολικού Αιγαίου.

β) από το μεσημέρι κατά διαστήματα στις Κυκλάδες και την Κρήτη

γ) στα Δωδεκάνησα νωρίς το πρωί και ξανά από το απόγευμα.

Γ. Την Παρασκευή (17-03-2023) μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Σήμερα βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, θα σημειωθεί τοπικά παγετός στα βόρεια ηπειρωτικά.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16-03-2023

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, στα νησιά του βορείου και του ανατολικού Αιγαίου μέχρι τις βραδινές ώρες, στις Κυκλάδες, την Κρήτη κατά διαστήματα από το μεσημέρι και στα Δωδεκάνησα νωρίς το πρωί και ξανά πάλι από το απόγευμα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και από το απόγευμα στα ορεινά της Κρήτης.

Το βράδυ τα φαινόμενα στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Θράκη θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι στο νότιο Αιγαίο θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ που το απόγευμα θα στραφούν βαθμιαία σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα ως προς τις μέγιστες τιμές της. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 10 με 14, στη νησιωτική Ελλάδα τους 15 με 17 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17-03-2023

Στην ανατολική και νότια χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που θα είναι κατά τόπους ισχυρά στις Κυκλάδες, την Κρήτη μέχρι το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 6, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 18-03-2023

Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά .

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και τα βόρεια.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 19-03-2023

Γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά και τα βόρεια 3 με 5 και στα ανατολικά και τα νότια 4 με 6 και τοπικά Αιγαίο 7 μποφόρ.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου