Saturday, 20 April, 2024

Και δεύτερος απεργός πείνας κατέρρευσε έξω από το Υπουργείο Υγείας!

Υγειονομικοί σε αναστολή ως ένδειξη διαμαρτυρίας βρίσκονται επί 55 ημέρες έξω από το Υπουργείο

Ένας υγειονομικός που η σύμβασή του έχει τεθεί σε αναστολή λιποθύμησε το μεσημέρι του Σαββάτου έξω από το Υπουργείο Υγείας, μετά την κα Σοφία, κι ενώ διένυε την 20η ημέρα απεργίας πείνας ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην αυταρχική και εκδικητική απόφαση της Κυβέρνησης να τιμωρήσει όσους εργαζόμενους στο ΕΣΥ δεν θέλησαν να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού.

Είναι συνολικά πέντε οι υγειονομικοί απεργοί πείνας εδώ και 20 ημέρες έξω από το Υπουργείο, ενώ σταθερά στο σημείο βρίσκονται επί 55 ημέρες και διαμαρτύρονται πολλοί συνάδελφοί τους, οι οποίοι συναλλάσσονται σε βάρδιες.

Αυτοί ήταν που έτρεξαν να δώσουν τις πρώτες βοήθειες στον υγειονομικό που λιποθύμησε, ενώ το ασθενοφόρο έφτασε μετά από 38 λεπτά όπως αναφέρουν. Τον παρέλαβαν οι διασώστες του ΕΚΑΒ εν μέσω χειροκροτημάτων από τους παρευρισκόμενους προς τον υγειονομικό, για τον αγώνα που δίνει.

Σε σχετική δήλωση του δικτύου υγειονομικών 37 νοσοκομείων και δομών υγείας και του ΕΚΑΒ Αθήνας, που εξηγεί τους λόγους της διαμαρτυρίας, αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Σας μιλούν οι ελεύθεροι αγωνιζόμενοι Υγειονομικοί που από 14-2-22 βρίσκονται έξω από το Υπουργείο, υγειονομικοί από Αλεξανδρούπολη έως Κρήτη, σε μια ύστατη προσπάθεια αφύπνισης της κοινωνίας και κινητοποίησης ενάντια στο καθεστώς της υγειονομικής χούντας. Είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν… Με βάρδιες. Θέλουμε συμπαράσταση! Από το βήμα του Υπουργείου καθημερινά καταγγέλλουμε το καθεστώς.  Όσο μια χούφτα ανθρώπων αντιστέκεται, δείχνει ότι υπάρχει και άλλος δρόμος. Ότι υπάρχει εναλλακτική στο αδιέξοδο που μας σπρώξανε. ΣΠΑΣΤΕ ΤΟ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου