Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Κακοκαιρία Ιανός: Φόβος για νεκρούς – Μία αγνοούμενη και πολλοί εγκλωβισμένοι

Καταστροφικό είναι το πέρασμα της καταιγίδας Ιανός από την Καρδίτσα. Αργά το βράδυ της Παρασκευής έγινε γνωστό από τις τοπικές αρχές

ότι αγνοείται 40χρονη γυναίκα οδηγός στο Μουζάκι Καρδίτσας, η οποία ήταν μόνη της στο όχημα.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο, η 40χρονη αγνόησε το σήμα αστυνομικών κι επιχείρησε να περάσει το ρέμα, όπου παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά. Στο σημείο βρέχει καταρρακτωδώς και οι προσπάθειες εντοπισμού της γυναίκας γίνονται ακόμα πιο δύσκολες.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η ΕΡΤ, οι αγνοούμενοι στο Μουζάκι είναι δύο, ωστόσο ούτε ο δήμαρχος, αλλά ούτε και η Πυροσβεστική γνωρίζουν για δεύτερο αγνοούμενο. Σε επικοινωνία με το protothema.gr στις 00:10, το γραφείο Τύπου ανέφερε ότι οι έρευνες αφορούν ένα άτομο.

Την ίδια στιγμή, εγκλωβισμένα βρίσκονται επτά άτομα, που επέβαιναν σε τρία αυτοκίνητα, στη θέση «Τσουκνίδα» στην Αν. Αργιθέα.
Όπως ενημέρωσε το KarditsaLive.Net ο δήμαρχος Ανδρέας Στεργίου, παρότι το μηχάνημα έφτασε στο σημείο που έχει δημιουργηθεί το πρόβλημα, είναι εξαιρετικά δύσκολο να μπορέσει να δράσει αποτελεσματικά, καθώς το σημείο είναι ιδιαίτερο και ο χείμαρρος φέρνει συνεχώς μπάζα και νερά.
Τα προβλήματα όμως δεν περιορίζονται εκεί, καθώς ολόκληρος ο Δήμος Αργιθέας είναι χωρίς ρεύμα, ενώ σε κάποιους οικισμούς υπάρχει και πρόβλημα υδροδότησης.
Νωρίτερα, εξαιτίας του σφοδρού κύματος κακοκαιρίας, κατέρρευσε η γέφυρα «Μπαλάνου» στο Μουζάκι.
Έκκληση του Δήμου Καρδίτσας: Να σταματήσουν αμέσως οι μετακινήσεις των πολιτών
Η κατάσταση με το πρωτοφανές κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή της Καρδίτσας βρίσκεται σε οριακά επίπεδα σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ τα οποία ανέφεραν ότι η Δημοτική αρχή απευθύνει έκκληση να σταματήσουν αμέσως οι μετακινήσεις των πολιτών.
«Οι δημότες θα πρέπει να μείνουν σε ασφαλές σημείο» σημειώνει η δημοτική αρχή.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου