Saturday, 20 April, 2024

Κακουργηματική δίωξη σε προπονητή κωπηλασίας για βιασμό 15χρονης αθλήτριας

Αντιμέτωπος με κακουργηματική δίωξη βρίσκεται ένας 38χρονος προπονητής κωπηλασίας, που καταγγέλθηκε για τον βιασμό ανήλικης αθλήτριάς του, στη Θεσσαλονίκη.

Το περιστατικό για το οποίο κατηγορείται ο 38χρονος είχε δει το φως της δημοσιότητας τον Νοέμβριο του 2022, μετά από μήνυση που κατέθεσαν οι γονείς της ανήλικης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, περιγράφοντας πράξεις που τελέστηκαν μεταξύ Δεκεμβρίου 2021 και Ιουνίου 2022, όταν η κόρη τους ήταν 15 και 16 ετών.

Ο 38χρονος βρίσκεται αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της κατάχρησης ανήλικου σε γενετήσιες πράξεις και του βιασμού (τελεσμένο και σε απόπειρα), όπως επίσης για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, τέλεση χειρονομιών και προτάσεων γενετήσιου χαρακτήρα και πρόκληση τρόμου και ανησυχίας, καθώς την παρακολουθούσε επίμονα και πραγματοποιούσε επανειλημμένες επισκέψεις στο κοινωνικό περιβάλλον της ανήλικης. Μετά την κατάθεση της μήνυσης και αφού ο καταγγελλόμενος απομακρύνθηκε από το σύλλογο όπου εργαζόταν, διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα, τα ευρήματά της αφού αξιολογήθηκαν από εισαγγελέα, ασκήθηκε ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και τρία πλημμελήματα.

Σημειώνεται ότι, ο φάκελος διαβιβάστηκε σε τακτικό ανακριτή ενώπιον του οποίου θα κληθεί να απολογηθεί.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου