Thursday, 28 March, 2024

Καλλιάνος για κύμα κακοκαιρίας: Την Παρασκευή ισχυρές καταιγίδες

H EMY έχει ήδη εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού ενώ για το επερχόμενο κύμα κακοκαιρίας ενημερώνει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος

αλλά και η υπηρεσία Meteo. Ο Γιάννης Καλλιάνος αναφέρει πως η κακοκαιρία ξεκινά από την Πέμπτη και η επιδείνωση αναμένεται την Παρασκευή η οποία μάλιστα χαρακτηρίζεται ως η πιο «δύσκολη μέρα».
Αναλυτικά όσα γράφει ο Γιάννης Καλλιάνος: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ
Αξιόλογη μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός τα επόμενα 24ωρα με κύρια χαρακτηριστικά τις δυνατές βροχές και καταιγίδες, τις πιθανές χαλαζοπτώσεις και την πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στην κεντρική και την βόρεια Ελλάδα.
Την Παρασκευή τα φαινόμενα θα είναι έντονα στην ηπειρωτική Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής) αλλά και στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο. Έτσι λοιπόν, πλην της δυτικής και της βόρειας Ελλάδας, αναμένονται κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες και στην ανατολική Πελοπόννησο, στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια, στις Σποράδες, στα νησιά του βορείου Αιγαίου, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου έως και τα Δωδεκάνησα προς το ξημέρωμα του Σαββάτου. ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΕΡΙΟΧΕΣ: Λόγω της ιδιαίτερης δυναμικής που θα έχουν κατά τόπους τα φαινόμενα, κρίνω ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στις παρακάτω περιοχές εξαιτίας της ενδεχόμενης σφοδρότητας των καταιγίδων. Καλύτερα να προετοιμαστούμε για κάτι ισχυρό και ας μην έρθει έτσι όπως δείχνει, παρά να μην είμαστε καθόλου ενημερωμένοι.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: – Θεσσαλία – Στερεά Ελλάδα (συν την Αττική) – Πελοπόννησος – Εύβοια-Σποράδες-Βορειοανατολικό Αιγαίο. Κατά τη διάρκεια της 2ήμερης μεταβολής του καιρού δεν φαίνεται ότι θα προκληθούν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες. Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5-6 και τοπικά στο Ιόνιο τα 7 μποφόρ. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των ισχυρών καταιγίδων, ίσως κατά τόπους ενισχυθούν και οι άνεμοι. Εκεί χρειάζεται προσοχή. ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΕΞΑΣΘΕΝΟΥΝ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ- ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΝΕΩΝ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Το Σάββατο ο καιρός θα βελτιωθεί στις περισσότερες περιοχές της χώρας χωρίς να λείψουν όμως οι βροχές νωρίς το πρωί στο ανατολικό Αιγαίο και αργά το βράδυ στα βορειοδυτικά της χώρας.

ΠΙΘΑΝΗ ΝΕΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

Υπάρχει ενδεχόμενο να έρθει νέο κύμα κακοκαιρίας από τη Δευτέρα. Αυτό όμως δεν μπορεί να αξιολογηθεί ακόμη σωστά μιας και οι μέρες είναι πολλές έως τότε. Θα σας ενημερώσω με νεότερα στοιχεία.

Meteo για κύμα κακοκαιρίας

Από τις νυκτερινές ώρες της Πέμπτης προς Παρασκευή νέο μέτωπο τοπικά ισχυρών βροχών και καταιγίδων θα “σαρώσει” τη χώρα από τα βορειοδυτικά, κατευθυνόμενο κατά τη διάρκεια της Παρασκευής προς τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνονται ο νομός και η πόλη της Θεσσαλονίκης, και ενδεχομένως ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας.

EKTAKTO EMY

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός την Παρασκευή (04-10-2019) όπου τα ισχυρά φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι τις μεσημεριανές ώρες, στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Πελοπόννησο και τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, ενώ το απόγευμα βαθμιαία ο καιρός σε αυτές τις περιοχές θα βελτιωθεί. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν, από τις προμεσημβρινές ώρες την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανόν πρόσκαιρα τη Θεσσαλία. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από τις βραδινές ώρες. Βελτίωση του καιρού σε αυτές στις περιοχές αναμένεται από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (05-10-2019).
Πηγή: www.lifo.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου