Saturday, 20 April, 2024

Καράογλου για τη διάγνωση του με καρκίνο και η έξαρση ασθενειών ανάμεσα στους 300

Συγκλονίζει ο βουλευτής της ΝΔ Θεόδωρος Καράογλου καθώς με νέα δημόσια τοποθέτησή του και συγκεκριμένα με άρθρο του στον ιστότοπο voria.gr  περιγράφει τα έντονα συναισθήματα που βιώνει.

Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες και μισόλογα από το περιβάλλον των βουλευτών τουλάχιστο άλλοι 20 ίσως και 30 εκπρόσωποι τους έθνους σε σύνολο 300 αντιμετωπίζουν το τελευταίο διάστημα ανάλογα ή παρεμφερή προβλήματα υγείας τα οποία δεν δημοσιοποιούν από το φόβο της μη επανεκλογής καθώς πλησιάζουν οι εκλογές.

Πρώην αρχηγός κόμματος δηλώνει μετ΄επιτάσεως

-Αυτό που συμβαίνει είναι πρωτόγνωρο στα σχεδόν 40 χρόνια που πολιτεύομαι. Ποτέ δεν υπήρχαν τόσο σοβαρά θέματα υγείας σε τόσους πολλούς από τους συναδέλφους μου.

Ο πρώην αρχηγός κόμματος δεν είναι ο μόνος που αναρωτιέται τι συμβαίνει. Δύο ακόμη βουλευτές και μάλιστα της συμπολίτευσης με τους οποίους επικοινωνήσαμε εκφράζουν παρόμοια ερωτηματικά καθώς στους διαδρόμους της Βουλής η υγεία των βουλευτών είναι από τα θέματα συζήτησης που κυριαρχούν.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θεόδωρος Καράογλου μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς τους φίλους την περιπέτεια που περνά με την υγεία του. Όπως έγραψε, πριν από λίγες ημέρες διαγνώστηκε με καρκίνο.

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του ο Θεόδωρος Καράογλου, ανακάλυψε τυχαία λίγες ημέρες πριν τον γάμο του γιου του, αλλά δεν το μοιράστηκε με κανέναν μέχρι να γίνει η γαμήλια τελετή.

Η διάγνωση ήταν «πρώιμος καρκίνος του μαστού». Όπως αναφέρει ο βουλευτής κανείς τελικά δεν είναι άτρωτος, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε να κάνουμε προληπτικές εξετάσεις.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: ΤΙ ΜΟΥ ΔΙΔΑΞΕ Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΟΥ

Άρθρο του βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης, Θεόδωρου Γ. Καράογλου, για την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του με τον καρκίνο στο στήθος στον ιστότοπο voria.gr

Εάν μου έλεγε ποτέ κανείς ότι και οι άνδρες μπορούν να προσβληθούν από καρκίνο στο στήθος θα τον κοιτούσα με δυσπιστία. Να, όμως, που η ζωή απέδειξε για πολλοστή φορά ότι ποτέ δεν πρέπει να λέμε ποτέ. Το κατάλαβα με τον πλέον δύσκολο τρόπο. Γιατί, πιστέψτε με, το να σου ανακοινώνει ο γιατρός οτι διαγνώστηκες με τη συγκεκριμένη ασθένεια ισοδυναμεί με βίαιη σύγκρουση με την πραγματικότητα. Το ακούς ως γεγονός, το αντιλαμβάνεσαι, αλλά αρνείσαι να το αποδεχτείς.

Η απορία «γιατί σε εμένα» μοιραία ήρθε πρώτη στο μυαλό μου, για να τη συνοδεύσει η απάντηση: «πως καμία ασθένεια δεν κάνει διακρίσεις».

Οφείλω να παραδεχθώ πως από την πρώτη στιγμή ήμουν ιδιαίτερα τυχερός γιατί είχα δίπλα μου τον φύλακα-άγγελο μου, την Γιώτα μου, η οποία με στήριξε σαν βράχος. Αλλά και τον γιατρό μου, ο οποίος μου εξήγησε αναλυτικά τα επόμενα βήματα μέχρι το χειρουργείο και με καθησύχασε.

Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει ότι ήμουν… ατρόμητος. Δεν θα τον παραστήσω ούτε θα κρυφτώ πίσω από το δάχτυλο μου. Τις πρώτες ώρες με κατέκλυσαν άπειρα συναισθήματα, όμως γρήγορα συνειδητοποίησα ότι μπροστά μου έχω τη μεγαλύτερη μάχη που καλούμαι να δώσω και πρέπει να την κερδίσω. Είπα «όχι» στη μεμψιμοιρία, «ναι» στη ζωή.

Έτσι, οπλίστηκα με δύναμη, «φόρεσα» άπειρα χαμόγελα, καθώς λίγες ημέρες μετά τη διάγνωση ήταν προγραμματισμένος ο γάμος του γιου μου, Γιώργου και προετοιμάστηκα για το χειρουργείο. Η μάχη δόθηκε, κερδήθηκε και τώρα μπορώ να πω «τέλος καλό, όλα καλά».

Όσο περνούν οι ημέρες αντιλαμβάνομαι ότι ξένισε πολλούς η είδηση πως ένας άνδρας μπορεί να προσβληθεί από καρκίνο του μαστού. Είναι σπάνιος, όμως υπαρκτός. Συγκριτικά με τις γυναίκες παρουσιάζεται σε ποσοστό 1:100, που σημαίνει ότι για κάθε 100 καρκίνους του μαστού που θα διαγνωσθούν στο γυναικείο πληθυσμό θα διαγνωσθεί και ένας άνδρας. Με βάση το παραπάνω στοιχείο πήρα την απόφαση να μιλήσω ανοιχτά για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισα. Το έκανα με αίσθημα ευθύνης, διότι θέλησα να κινητοποιήσω και να ευαισθητοποιήσω κυρίως τους άνδρες, που ως επί το πλείστον θεωρούμε τους εαυτούς μας «άτρωτους». Μόνο που η πραγματικότητα είναι διαφορετική και η πρόληψη σώζει!

Ο καρκίνος δεν είναι ταμπού! Πόσο μάλλον ο καρκίνος του μαστού στους άνδρες. Είναι μια ασθένεια όπως οι άλλες και εφόσον την εντοπίσεις έγκαιρα είναι ιάσιμη. Η έγκαιρη διάγνωση είναι αυτή που σώζει ζωές!

Αυτό είναι το μήνυμά μου προς κάθε φίλο που διαβάζει αυτές τις γραμμές, όπως μου το δίδαξε η πρόσφατη εμπειρία. Άρα, επισκεφθείτε τον γιατρό σας. Μην αμελείτε την υγεία σας, μην αμελείτε τον εαυτό σας. Τίποτα δεν είναι δεδομένο. Για αυτό ας εκτιμούμε και ας απολαμβάνουμε όσα έχουμε σήμερα.

*Ο Θεόδωρος Γ. Καράογλου είναι βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης ΝΔ.

Στο μεταξύ νερό στο μύλο των αντιεμβολιαστών ρίχνει η διάγνωση του καρκίνου στον βουλευτή της ΝΔ. Ο κ. Καράογλου εκτός από πλήρως εμβολιασμένος ήτο και φορέας της ιδέας του υποχρεωτικού εμβολιασμού για όλο τον πληθυσμό.

Δείτε σχετική συνέντευξή του στα Παραπολιτικά:

-Είμαι υπέρ της θέσης ότι πρέπει να γίνει υποχρεωτικός εμβολιασμός, έχω την άποψη ότι έπρεπε να είναι υποχρεωτικό το εμβόλιο σε όλο τον πληθυσμό.

Για τους εμβολιασμούς, ο κ. Καράογλου σημείωσε ότι υπάρχει ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα γιατί δυστυχώς υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι για διάφορους λόγους ο καθένας δεν έχουν κάνει το εμβόλιο. «Το θετικό είναι ότι οι εμβολιασμοί έχουν ξεπεράσει τα 6 εκατομμύρια, αυτό σημαίνει πρακτικά ότι είμαστε πάνω από το 60% του πληθυσμού ηλικίας άνω των 18 αλλά βέβαια θεωρώ ότι είναι ανεπίτρεπτο ο κλάδος των υγειονομικών να μην έχουν κάνει εμβόλια. Θα σταθώ το θετικό μήνυμα ότι το 93,5% των γιατρών έχουν κάνει εμβόλια και βέβαια έχει αυξηθεί το ποσοστό των νοσηλευτών που είναι γύρω στο 83%», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Θέλω να πιστεύω ότι οι άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν κάνει θα καταλάβουν έστω και σήμερα, κάλλιο αργά παρά ποτέ ότι πρέπει να κάνουν εμβόλιο. Εν πάση περιπτώσει μια που φαίνεται ότι σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση, αν και αυτό είναι ένα σενάριο που είναι στο τραπέζι, θα έπρεπε ήδη συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων να έχουν κάνει εμβόλιο», επισήμανε μεταξύ άλλων. «Δηλαδή ο κλάδος της υγείας θα έπρεπε να έχουν κάνει εμβόλιο, οι εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές, αυτό ήδη είναι υποχρεωτικό, οι εκπαιδευτικοί, οι ένστολοι. Όπως επίσης και κλάδοι ιδιωτικού τομέα για παράδειγμα το να πάμε σε ένα εστιατόριο να έχουμε κάνει εμείς τα εμβόλια και να μην το έχει κάνει ο μάγειρας ή ο σερβιτόρος που μας σερβίρει κινδυνεύουμε πολύ περισσότερο. Στις συγκεκριμένες κατηγορίες έπρεπε να έχουν γίνει ήδη υποχρεωτικά τα εμβόλια και η λογική να πείσουμε τους ανεμβολίαστους εντάξει κάποιοι άνθρωποι δεν θέλουν να πειστούν», υπογράμμισε ο ίδιος.

kourdistoportokali.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου