Thursday, 25 April, 2024

Καρδίτσα: Παράσταση διαμαρτυρίας από πλημμυροπαθείς

Δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας αρχικά έξω από την είσοδο του Δημαχείου Καρδίτσας και στη συνέχεια δια αντιπροσωπείας

(λόγω περιοριστικών μέτρων για τον COVID-19) στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, πραγματοποίησαν σήμερα αργά το απόγευμα οι Συντονιστικές Επιτροπές πλημμυροπαθών της συνοικίας Καμινάδων και του Αλιάκ Μαχαλά της πόλης μας.
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και εκπρόσωποι τοπικών αγωνιστικών κινήσεων και συλλογικοτήτων.
Ο πρόεδρος του Σώματος Θ. Κόντος κατέβηκε στην είσοδο του Δημαρχείου, συνομίλησε με τους συγκεντρωμένους και ενέγραψε τα ονόματα εκπροσώπων τους που θα τοποθετούνταν στο Συμβούλιο.
Στη συνέχεια άρχισε η συνεδρίαση και΄αφού έγινε το καλωσόρισμα σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους και τις παρατάξεις από το προεδρείο, δόθηκε ο λόγος στην εκπρόσωπο των πληγέντων της συνοικίας Καμινάδων, Λίλια Φυτσιλή και ακολούθως στον εκπρόσωπο των πληγέντων του Αλιάκ Μαχαλά, Γιώργο Παπαδόπουλο.
Οι πλημμυροπαθείς απαίτησαν από τον Δήμαρχο Βασίλη Τσιάκο και το Δ.Σ τη λήψη μέτρων ανακούφισης όπως μείωση, η αναστολή δημοτικών τελών και πληρωμής λογαριασμών ύδρευσης.
Όπως τόνισαν, πολλοί νοικοκύρηδες συμπολίτες έμειναν άστεγοι μετά την πλημμύρα και άλλων καταστράφηκε η περιουσία τους, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν πια σοβαρό βιοποριστικό πρόβλημα.
Οι δυο αντιπρόσωποι ζήτησαν από τη Δημοτική Αρχή άμεσες παρεμβάσεις, καταβολή αποζημιώσεων το γρηγορότερο στο 100% των ζημιών και όπου δεν μπορεί να παρέμβει λόγω αναρμοδιότητας να ασκήσει πίεση στην κυβέρνηση, στα Υπουργεία, να υποστηριχθεί ουσιαστικά ο κόσμος στην πόλη και στο Νομό μας, διαφορετικά δεν υπάρχει μέλλον!
Να σημειωθεί ότι στην αρχή της συνεδρίασης ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Κώστας Παπαλός δήλωσε πως ο συνδυασμός του προσυπογράφει το αίτημα της αντιπολίτευσης για τη διενέργεια του έκτακτου δημοτικού συμβουλίου που βρίσκονταν ήδη σε εξέλιξη.
karditsalive.net

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου