Thursday, 28 March, 2024

Κατάληψη από νοσοκομειακούς γιατρούς στο υπ. Υγείας, κατά του νέου Νομοσχεδίου

Σε κατάληψη του υπουργείου Υγείας προχώρησαν νοσοκομειακοί γιατροί που αντιδρούν με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή.

Οι γιατροί έχουν αναρτήσει πανό στο κτίριο, ενώ η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή είναι ισχυρή. Συμβολική κατάληψη στο υπουργείο Υγείας πραγματοποίησαν νωρίς το πρωί νοσοκομειακοί γιατροί της ΕΙΝΑΠ και της ΟΕΝΓΕ, διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο-ταφόπλακα για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη που κατέθεσε στη Βουλή η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ουσιαστικά θα αναγκάσει τους ασθενείς να μετατραπούν σε πελάτες του ΕΣΥ και να βάλουν το χέρι πιο βαθιά στην τσέπη για την υγεία τους.

Γιατροί και νοσηλευτές, που συνεχίζουν και σήμερα τις κινητοποιήσεις, με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη μία το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Υγείας, απαιτώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου, ζήτησαν συνάντηση με τον Θάνο Πλεύρη, ενώ ανήρτησαν πανό στους τελευταίους ορόφους, όπου στεγάζεται το υπουργείο και φώναξαν συνθήματα.

Τουλάχιστον 40 άτομα κατάφεραν να μπουν στο κτίριο, ενώ λίγο πριν τις οκτώ το πρωί βγήκαν από το υπουργείο και αποχώρησαν.

Στο σημείο είχαν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και δεν αποφεύχθηκε η ένταση, όταν επιχείρησαν να απομακρύνουν γιατρούς και νοσηλευτές από το σημείο.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου