Thursday, 25 April, 2024
Σε αναμονή παραμένουν χιλιάδες πρόσφυγες στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - ΠΓΔΜ στο ύψος της Ειδομένης που παραμένει κλειστή, καθώς από το πρωί ομάδα περίπου 200 Ιρανών, Μαροκινών, Τυνήσιων και άλλων εθνικοτήτων έχουν συγκεντρωθεί μπροστά στα συρματοπλέγματα και ζητούν επιτακτικά να περάσουν στη γειτονική χώρα, Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015. Υπενθυμίζεται ότι από χθες το βράδυ, αρχές της ΠΓΔΜ ανακοίνωσαν ότι επιτρέπουν τη διέλευση μονό σε Ιρακινούς Σύριους και Αφγανούς με αποτέλεσμα να προκληθεί αναστάτωση στον καταυλισμό προσωρινής διαμονής που έχει στηθεί δίπλα στο σημείο διέλευσης. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ

Κατάληψη της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη από τους πρόσφυγες

Σε κατάληψη της σιδηροδρομικής γραμμής έχουν προχωρήσει αυτή την ώρα πρόσφυγες στην Ειδομένη, διαμαρτυρόμενοι για την πολυήμερη αναμονή τους στα σύνορα.

Ο καταυλισμός είναι τις τελευταίες μέρες υπερπλήρης, παρ’ όλα αυτά εκατοντάδες πρόσφυγες από όλη την Ελλάδα συνεχίζουν να προσέρχονται στο σημείο, απλώς για να βρίσκονται δίπλα στην ουδέτερη ζώνη και κάποια στιγμή να καταφέρουν να περάσουν στην ΠΓΔΜ ώστε να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Κατάληψη της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη από τους πρόσφυγες

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου