Thursday, 28 March, 2024

Καταγγελία για νοσοκομείο: Γιατρός πετούσε τις δόσεις εμβολίων στα σκουπίδια

Μία καταγγελία είδε το φως της δημοσιότητας για νοσοκομείο στα νότια προάστια της Αθήνας, όπου ένας γιατρός οδηγούσε

άτομα στο εμβολιαστικό κέντρο και προσποιούνταν ότι τα εμβολιάζει.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της τηλεόρασης του OPEN, μία νοσηλεύτρια εντόπισε στον κάδο των σκουπιδιών τις σύριγγες και τα εμβόλια, ενημέρωσε τον προϊστάμενό της ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε την ηγεσία του νοσοκομείου.

Ένας 50χρονος ειδικευόμενος ορθοπεδικός του νοσοκομείου ‘Ασκληπιείο’ της Βούλας, είναι ο γιατρός που αναζητείται από τις αστυνομικές αρχές, καθώς σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχουν γίνει εις βάρος που αντί να εμβολιάσει πολίτες, πέταξε δόσεις και σύριγγες στα σκουπίδια, ενώ φεύγοντας πήρε μαζί του και δύο φιαλίδια.
Το νοσηλευτικό προσωπικό που γνώριζε το γιατρό, καθώς είχε πραγματοποιήσει και το προηγούμενο χρονικό διάστημα εμβολιασμούς τον άφησε να χορηγήσει αυτός τα σκευάσματα.
«Θα εμβολίαζε πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων δύο άνδρες και τρεις γυναίκες. Όπως με ενημέρωσαν, πήγε να κάνει το εμβόλιο στο πρώτο άτομο και πέταξε το υγρό στο πάτωμα. Στη συνέχεια η νοσηλεύτρια που είδε το περιστατικό πήγε και το κατήγγειλε αμέσως στον προϊστάμενο της» λέει στο newsit.gr, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος και συνεχίζοντας συμπληρώνει: «Οι άλλοι τέσσερις δεν έκαναν το εμβόλιο. Ήταν συνεννοημένοι με το γιατρό να πάρουν το πιστοποιητικό, χωρίς όμως να εμβολιαστούν. Φεύγοντας από το νοσοκομείο ο συγκεκριμένος γιατρός πήρε και δύο φιαλίδια με εμβόλια. Του συγκεκριμένου γιατρού δεν πρόκειται να του ανανεωθεί η παράταση της ειδίκευσης του. Είναι ένα απαράδεκτο γεγονός που δεν συμβάλει στην προσπάθεια που γίνεται για την αντιμετώπιση της πανδημίας». 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου