Friday, 29 March, 2024

Καταγγελία για ξυλοδαρμούς ανηλίκων στη Δομή της “Κιβωτού του Κόσμου” στον Βόλο

Την Παρασκευή 19 Αυγούστου παρουσιάστηκα στην ασφάλεια Βόλου και κατάγγειλα περιστατικό ξυλοδαρμού τριών παιδιών από στέλεχος της Κιβωτού του Κόσμου

ο οποίος είχε έρθει από την Αθήνα. Το περιστατικό έλαβε χώρο στις 3 Αυγούστου σε υπόγειο χώρο του παραρτήματος της Κιβωτού στην περιοχή Διμηνίου στο Βόλο, όπως αυτό αναφέρθηκε από τα ίδια τα παιδιά. Το γεγονός δημιούργησε τεράστια αναστάτωση μεταξύ των παιδαγωγών και των παιδιών, με αποτέλεσμα να συσταθεί επιστολή διαμαρτυρίας προς την κεντρική διοίκηση της δομής στην Αθήνα.

Επειδή όμως είναι το δεύτερο γεγονός μέσα σε 8 μήνες που εμπλέκετε ο ίδιος άνθρωπος σε κακοποίηση ανηλίκου, πήρα την απόφαση να το καταγγείλω στις αρμόδιες αρχές, προκειμένου να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση και να αποδοθούν ευθύνες όπου και σε όποιον αναλογούν.

Το πρωί της Πέμπτης 18 Αυγούστου παρουσιάστηκα στη διευθύντρια της δομής ενημερώνοντάς την ότι προτίθεμαι να καταγγείλω το γεγονός στην αστυνομία. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ενημερώθηκα από τον υπεύθυνο παιδαγωγών της δομής τηλεφωνικά ότι απολύθηκα με το αιτιολογικό ότι με τις πράξεις μου παρασύρω και άλλους συναδέλφους σε ανάλογες κινήσεις (δεν κατάλαβα τι ακριβώς εννοούσε).

Στην ηλικία που βρίσκομαι και έχοντας μια αρκετά μεγάλη διαδρομή σε πολλές δραστηριότητες και έχοντας αποκομίσει πολλές εμπειρίες, αυτό που με προσδιορίζει και με χαρακτηρίζει σαν άτομο, είναι να είμαι καθαρός σαν τη θάλασσα και να λειτουργώ περισσότερο ως άνθρωπος παρά σαν υπάλληλος.

ΥΓ. Επειδή δεν είμαι ο μόνος που έχει προβεί σε επώνυμη καταγγελία στην ασφάλεια του Βόλου, εύχομαι και προσεύχομαι η υπόθεση να προχωρήσει με κάθε νόμιμο τρόπο, χωρίς να υπάρξουν σκοτεινές και υπόγειες κινήσεις. Αυτό θα ήταν ανεπανόρθωτο λάθος από μια δομή η οποία βρίσκεται τόσο ψηλά στην εκτίμηση του κόσμου.

Ο Χλιτσιος Χρόνης, αναφέρει επίσης, ένα περιστατικό που διαχειρίστηκε στον «Κιβωτό»:

Υπάρχουν κάποιες στιγμές στη ζωή του κάθε ανθρώπου οπου οι αποφάσεις που περνει είναι απόλυτα  καθορίστηκες για τη μετέπειτα πορεία  του. Όταν μάλιστα αυτές οι αποφάσεις επειρεαζουν και τις ζωες αλλων ανθρώπων τοτε το βάρος που καλείσαι  να σηκώσεις είναι δυσθεώρητο και  συνήθως συνοδεύεται από κόστος τοσο ψυχικο οσο και υλικο. Ωστόσο τη δεδομένη στιγμή της επιλογής σημαντικο ρολο θα παιξουν όλα οσα μας χαρακτηρίζουν τον καθενα ξεχωριστά. Η ηλικία η παιδεία οι εμπειρίες οι γνώσεις ακομα και τα λαθη που εχουμε κανει και οι απογοητεύσεις που εχουμε νιώσει στη ζωη μας.  Όλα αυτά μαζι θα συστατευτουνε δείχνοντας μας με απολυτα ξεκαθαρο τροπο ποια θα πρεπει να είναι η απόφαση μας τη δεδομένη στιγμή… το θέμα είναι αν θα βρούμε το θάρρος να ακολουθήσουμε αυτό το δρομο. Μια τέτοια στιγμή για μενα ηταν η αποφαση να καταγγείλω τους ξυλοδαρμούς που εγιναν σε παιδια στη δομη κιβωτος του κοσμου στο παραρτημα Βόλου. Από τη στιγμη που το εμαθα δυστυχώς η ευτυχώς για ολους τους παραπάνω λογους δεν ειχα άλλη επιλογή. Θα αναφερθώ σε ένα γεγονός που εγινε στη δομη σχεδον ένα χρονο πριν. Όταν μετρουσα σχεδον τρεις μηνες ως παιδαγωγός φέρανε στη δομη ένα δωδεκαχρονο από Ρουμανία. Το παιδι γνώριζε κάποιές λιγες λεξεις ελληνικα και ειχε σοβαρες εκρήξεις θυμου και αυτοτραυματισμού. Σε μια από τις νυχτερινές βαρδιες μου σε μια από αυτές τις εκρήξεις προσπαθησε να πηδήξει  από ένα φραχτη με καγκελα με κίνδυνο να πέσει σε κενο χωρο υψους σχεδον εξη μετρα . Προλαβα και τον επιασα αλλα φενεται ότι ο βίαιος τροπος που τον τραβηξα σε συνάρτηση με την έξαρση που βρισκόταν το παιδι επεσε κατω χωρις τις βασικες λειτουργείες σφιγμο και αναπνοη. Χρειάστηκα δεκα λεπτα καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης μεχρι το παιδι να επανέρθει. Να επισημάνω ότι το παιδι έκανε θεραπεία για ηπατίτιδα, αλλα ευτυχως δεν υπηρξε μετάδοση από τη βοηθητική αναπνοή στομα με στομα. Όταν συνήλθε για κάποια στιγμή ειχε συμπτώματα αμνησίας τα οποια εξανεμίστηκαν οσο τον μετεφερα στο νοσοκομείο. Εκει στις εξετάσεις που του εγιναν, δεν βρεθηκαν παθολογικα αιτια. Θεωρώ τον εαυτο μου τυχερο που ειχα κάποιες γνώσεις πρωτων βοηθειων. Ποια θα ηταν η θεση μου αν το παιδι δεν ειχε επανέρθει η αν ειχε καταφέρει να να πεσει στοκενο. Ποια θα ειταν η θεση της δομης. Δεν γνωριζω αν στα κεντρικα μάθανε ποτε το περιστατικό,  αλλα και μονο αυτό το γεγονος μου δινει  πιστευω το δικαίωμα να εχω ελαχιστα ψήγματα ευαισθησίας περισοτερο. Ευχαριστω θερμα ολο τον κοσμο για τη θετικη υποστηριξη στη προσπαθεια κάθαρσης που ξεκινησε.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου