Tuesday, 16 April, 2024

ΚΑΤΑΝΤΙΑ: Οι αστυνομικοί κάνουν τις καθαρίστριες της ΓΑΔΑ και αγοράζουν ρεφενέ την χλωρίνη!

Χρέη καθαριστριών εκτελούν εκτός από τα αστυνομικά τους καθήκοντα οι αστυνομικοί της χώρας, όπως καταγγέλει η Ένωση Αστυνομικών
Υπαλλήλων Αθηνών

που όπως σημειώνει μάλιστα, αγοράζει «ρεφενέ» και από την τσέπη της τα υλικά καθαριότητας!«Το θέατρο του παραλόγου στην Ελληνική Αστυνομία συνεχίζεται», λένε σε ανακοίνωσή τους στην οποία σημειώνουν ότι έχουν εξαναγκαστεί να καθαρίζουν τη ΓΑΔΑ αλλά και τα αστυνομικά τμήματα σε ολόκληρη τη χώρα καθώς έχει λήξει η σύμβαση καθαριότητας.
«Ο κατήφορος στην εύρυθμη λειτουργία υπηρεσιών μέσα σε συνθήκες υγιεινής δεν έχει δυστυχώς τελειωμό. Χαρακτηριστικό και πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι ότι με τη λήξη της σύμβασης έργου καθαριότητας της ΓΑΔΑ αλλά και σε όλες τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας, πλέον τον ρόλο της καθαριότητας στις αστυνομικές υπηρεσίες δεν τον έχουν οι καθαρίστριες αλλά τον έχουν αναλάβει εξολοκλήρου οι συνάδελφοι» αναφέρει η Ενωση.
Και προσθέτει «Ενώ έως τώρα η συνήθης πρακτική προέβλεπε ότι έως την υπογραφή της νέας ετήσιας σύμβασης έργου στο τέλος του πρώτου τριμήνου κάθε έτους δίνονταν στο μεσοδιάστημα τρίμηνη παράταση από την πλευρά της υπηρεσίας, φέτος για πρώτη φορά η παράταση αυτή δεν δόθηκε αφήνοντας τα τμήματα γυμνά από καθαρίστριες, θέτοντας σε κίνδυνο την υγιεινή του προσωπικού, των πολιτών που καθημερινά επισκέπτονται τα τμήματα και βέβαια των κρατουμένων που φυλάσσονται στα κρατητήρια. Το ίδιο χρονικό διάστημα η έλλειψη ειδών καθαριότητας είναι πλέον τόσο εμφανής που οι συνάδελφοι αναγκάζονται να αγοράζουν και αυτά τα υλικά «ρεφενέ» ώστε να διατηρούν την καθαριότητα στους χώρους από μόνοι τους».
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών ζητά από την πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. να βρεθεί άμεσα «νομοθετική λύση ώστε να μην υπάρξει άλλη κωλυσιεργία στην ανάθεση της σύμβασης έργου και να επιστρέψουν άμεσα στις υπηρεσίες τα συνεργεία καθαριότητας».
crashonline.gr

ΚΑΤΑΝΤΙΑ: Οι αστυνομικοί κάνουν τις καθαρίστριες της ΓΑΔΑ και αγοράζουν ρεφενέ την χλωρίνη!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου