Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Κατερίνη: Τα ΚΑΦΑΟ γίνονται… πίνακες ζωγραφικής

Σε υπαίθριο μουσείο θα μοιάζει το επόμενο διάστημα η πόλη της Κατερίνης, καθώς τριάντα ΚΑΦΑΟ που βρίσκονται εντός του αστικού ιστού

πρόκειται να μετατραπούν σε μικρά “έργα τέχνης” από καλλιτέχνες, απλούς πολίτες, συλλόγους και φορείς με καλλιτεχνικές ανησυχίες.
Η ιδέα ανήκει στο δήμο Κατερίνης, ο οποίος στο πλαίσιο της δράσης που έχει ήδη ξεκινήσει για τον καθαρισμό όψεων και αισθητικών παρεμβάσεων σε διάφορα κτίρια, αποφάσισε να μετατρέψει τα κουτιά των κατανεμητών τηλεφωνίας (ΚΑΦΑΟ) της πόλης σε πίνακες ζωγραφικής. Για το λόγο αυτό, απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε καλλιτέχνες, σε συλλόγους και φορείς εικαστικού προσανατολισμού και γενικότερα σε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη για να δημιουργήσουν έργα στο Εμπορικό Κέντρο της Κατερίνης.
«Η πρόσκληση, την οποία φαίνεται ότι αποδέχονται ολοένα και περισσότεροι πολίτες, αφορά στην αισθητική αναβάθμιση των ΚΑΦΑΟ, δηλαδή των υπαίθριων κατανεμητών τηλεφωνίας που συνήθως είναι εγκατεστημένοι στην άκρη των πεζοδρομίων. Ήδη έχουμε δεχθεί πολλές αιτήσεις και πολύ σύντομα θα φτάσουμε τις 30, όσα δηλαδή είναι και τα κουτιά τηλεφωνίας που θέλουμε να φιλοτεχνήσουμε» εξήγησε μιλώντας στο makthes.gr ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Γιώργος Τσιαλός.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου