Thursday, 18 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

ΚΕΠΚΑ: Να οριστούν ανώτατες τιμές στα είδη για την αντιμετώπιση του κορονοϊού

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. (Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών) απέστειλε την παρακάτω επιστολή προς τον κ. Σπυρίδωνα

Άδωνη Γεωργιάδη, Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων και την κοινοποίησε στον κ. Παναγιώτη Σταμπουλίδη, Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή
«κ. Υπουργέ,
Όλοι θυμόμαστε την έκρηξη τιμών που πραγματοποιήθηκε καθώς και την έλλειψη στα είδη που χρησιμοποιούνταν για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού covid19 (μάσκες, αντισηπτικά, οινόπνευμα, απολυμαντικά κ.λπ.).
Επειδή ο χειμώνας πλησιάζει και η αύξηση της ζήτησης αυτών των ειδών θεωρείται σίγουρη (ήδη βιώνουμε αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας) σας ζητούμε να επιβάλλετε ανώτατη τιμή σε όσα είδη σχετίζονται με την αντιμετώπιση του κορονοϊού πριν η αγορά εκμεταλλευτεί επόμενη ζήτηση.
Είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί η πρόσβαση όλων συμπεριλαμβανομένων των καταναλωτών με χαμηλά εισοδήματα στα είδη αυτά που μπορούν να προφυλάξουν την υγεία και τη ζωή των καταναλωτών».
Το ΚΕ.Π.ΚΑ. ενημέρωσε τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, Πρωθυπουργό της χώρας για το αίτημα των καταναλωτών να τεθούν ανώτατες τιμές στα είδη που σχετίζονται με τον COVID19.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου