Thursday, 28 March, 2024

Κεραμέως: Κανείς σε τάξη χωρίς μάσκα – Εμβολιαστικό κέντρο σε κάθε πανεπιστήμιο

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, έδωσε διευκρινίσεις την Τετάρτη σχετικά με τα ποσοστά εμβολιασμένων εκπαιδευτικών και παιδιών

αλλά και για το καθημερινό testing που θα γίνεται αν εμφανιστεί κρούσμα σε τάξη.
Η κυρία Κεραμέως σημείωσε πως είναι υψηλά τα ποσοστά των εμβολιασμένων φοιτητών, μίλησε για τα εμβολιαστικά κέντρα στα πανεπιστήμια και σχολίασε το πρωτόκολλο λειτουργίας σχολείων και πανεπιστημίων την νέα χρονιά.
«Το εμβόλιο για τον κορωνοϊό αλλάζει πλήρως τον χάρτη. Πέρυσι κλείναμε το τμήμα με λίγα κρούσματα για να προστατεύσουμε τα σπίτια. Φέτος όμως τα σπίτια είναι θωρακισμένα», είπε σε δηλώσεις της στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.
«Σε περίπτωση κρούσματος όλο το τμήμα θα κάνει δύο rapid test δωρεάν από το κράτος ενώ τα παιδιά που θα είναι πιο κοντά στο κρούσμα θα κάνουν σχεδόν κάθε ημέρα τεστ ενώ οι εμβολιασμένοι μαθητές θα κάνουν self test», ανέφερε η κυρία Κεραμέως και πρόσθεσε:
«Κανείς δεν θα μπαίνει σε τάξη χωρίς κάλυψη. Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να κάνουν δύο εργαστηριακά τεστ την εβδομάδα με δική τους ευθύνη και δικό τους κόστος».
Σε ό,τι αφορά τα πανεπιστήμια, τόνισε πως «η εκπαίδευση προβλέπεται αποκλειστικά δια ζώσης» και συμπλήρωσε πως «για να προσέρχεται κανείς σε αυτήν θα πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένος ή να διαθέτει πιστοποιητικό νόσησης εξαμήνου. Για τους υπόλοιπους που δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν νοσήσει προβλέπεται η διεξαγωγή δύο εργαστηριακών τεστ την εβδομάδα με δικό τους κόστος».
«Έχουν προχωρήσει οι συζητήσεις για εμβολιαστικά κέντρα στα πανεπιστήμια. Θα υπάρχει εμβολιαστικό κέντρο σε κάθε πανεπιστήμιο», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η Νίκη Κεραμέως.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου