Friday, 29 March, 2024

Κεραμέως: Με ηπιότερα μέτρα το άνοιγμα των σχολείων

Ηπιότερα μέτρα για τα σχολεία, τα οποία θα είναι πιο κοντά στην κανονικότητα, προανήγγειλε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.
«Η ευρύτερη τάση ακούγοντας και τους ειδικούς είναι για τα ηπιότερα δυνατά μετρά στην εκπαίδευση και το άνοιγμα των σχολείων να είναι πιο κοντά στην κανονικότητα», δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3.
Ωστόσο, σημείωσε ότι η πανδημία είναι μια δυναμική διαδικασία, την οποία η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά και αν χρειαστεί θα γίνουν προσαρμογές στα όποια μέτρα.
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών για το άνοιγμα των σχολείων. Όλα δείχνουν ότι η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία θα γίνει χωρίς μάσκες, με την πλειοψηφία των ειδικών της επιτροπής σε δηλώσεις του να έχει ήδη ταχθεί υπέρ αυτού, εξηγώντας και τους λόγους, ενώ μένει να δούμε αν η επιτροπή θα εισηγηθεί τη διενέργεια ενός τεστ πριν την επιστροφή από τις καλοκαιρινές διακοπές. Σε κάθε περίπτωση κατά τη διάρκεια της χρονιάς αναμένεται να γίνεται τεστ μόνο όταν υπάρχουν συμπτώματα.
Παράλληλα, η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι τα σχολεία ανοίγουν με τις καλύτερες συνθήκες με 8. 600 νέους, μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση και συνολικά 25.000 μόνιμους διορισμούς μέσα σε 2 χρόνια, όταν από το 2008 έως το 2020 δεν είχε γίνει ούτε ένας διορισμός.
Ανέφερε ότι όλα είναι έτοιμα, οι δήμοι ετοιμάζουν τις υποδομές τα σχολεία ανοίγουν με πολλές καινοτομίες, μεταξύ των οποίων το ολοήμερο σχολείο.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου