Wednesday, 24 April, 2024

Κεραμέως: Πιθανή παράταση στο άνοιγμα των σχολείων

Η ενημέρωση για το εάν θα καθυστερήσει η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία λόγω κορωνοϊού, από την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως

μαζί με την καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Στ. Πέτσα, θα… επαναληφθεί την 1η Σεπτέμβρη για να μας πουν πότε τελικά-και μάλλον οριστικά, θα ανοίξουν τα σχολεία.
Οι κ. Τσιόδρας και Χαρδαλιάς και ο υφ. υπ. Υγείας Β. Κοντοζαμάνης θα επανέλθουν για ενημέρωση κάθε Τρίτη και Παρασκευή, καθώς θεωρείται ότι η χώρα μπαίνει σε κρίσιμο σημείο της πανδημίας. Σε περίπτωση που ο κ. Τσιόδρας απουσιάζει- όπως αυτή την εβδομάδα- θα τον αντικαθιστά ο Γκ. Μαγιορκίνης.
Η Νίκη Κεραμέως απευθυνόμενη στους μαθητές τους ευχαρίστησε για την προσπάθεια που έκαναν την περσινή δύσκολη -λόγω κορωνοϊού- χρονιά. Στη συνέχεια απευθύνθηκε στους γονείς, λέγοντας ότι έχουμε χρέος να προστατεύσουμε την υγεία των παιδιών μας, με όλα τα μέσα. «Η απόφαση για υποχρεωτική χρήση μάσκας σε καιρό πανδημίας είναι σαν την αυτονόητη υποχρέωση όπως η ζώνη ασφαλείας στο αυτοκίνητο. Η μάσκα είναι απόλυτα ασφαλής και εργαλείο για την ασφάλεια των παιδιών μας» είπε η κα Κεραμέως.

Όπως είπε, παρότι η έναρξη της σχολικής χρονιάς είχε προγραμματιστεί για τις 7 Σεπτεμβρίου, ενδέχεται να υπάρξει παράταση της έναρξης του σχολικού έτους, με τις τελικές αποφάσεις να ανακοινώνονται την 1η Σεπτεμβρίου.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου