Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Κεφαλονιά: Εφιαλτική νύχτα – Μεγάλη «μάχη» σε επτά πύρινα μέτωπα

Εφιάλτης ήταν η νύχτα για τους κατοίκους της Κεφαλονιάς, με τη μεγάλη φωτιά να συνεχίζει να μαίνεται σε επτά πύρινα μέτωπα

ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις με το πρώτο φως της ημέρας ενισχύθηκαν.
Με απόφαση του Δημάρχου Αργοστολίου Θεοφίλου Μιχαλάτου, λόγω προστασίας της ζωής και της υγείας των ατόμων από την εκδήλωση της πολύ επικίνδυνης δασικής πυρκαγιάς εκκενώθηκαν οι περιοχές Μαρκόπουλο, Κρεμμύδι και Πάστρα. Νωρίτερα είχαν εκκενωθεί τα χωριά Αγία Ειρήνη και Καπανδρίτι.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί εκ νέου, καθώς πλέον επιχειρούν 116 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 32 οχήματα, 2 ελικόπτερο και 1 ακόμη ελικόπτερο ως συντονιστικό και 4 αεροσκάφη ( 2 CL, 2 PZL). Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου. «Σαν εξαιρετικά επείγουσα» χαρακτήρισε την κατάσταση στην Κεφαλονιά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, με SMS που έστειλε στους κατοίκους.
Ακόμα ενημέρωσε τους κατοίκους των χωριών Πάστρα, Κρεμμύδι, Μαρκόπουλο, Κατελειος και κάτω Κατελειος Κεφαλονιάς, να είναι σε ετοιμότητα όλο το βράδυ και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.
Υποψίες για εμπρησμό
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1, η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα, δήλωσε ότι από τα πρώτα στοιχεία φαίνεται πως η μεγάλη φωτιά ξεκίνησε από ένα βοσκό, που προσπάθησε να κάψει χόρτα.
«Μιλάμε για απίστευτα πράγματα» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Στέφανος Κουλούρης, διέταξε κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού να μεταβεί στο νησί προκειμένου να ερευνηθούν πλήρως τα αίτια της φωτιάς.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου