Friday, 19 April, 2024

Κηδεία Κώστα Βουτσά: Την Παρασκευή το τελευταίο αντίο

Κηδεία Κώστα Βουτσά: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του
Την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών θα γίνει η κηδεία του αγαπημένου ηθοποιού Κώστα Βουτσά, ο οποίος έφυγε σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 88 ετών, βυθίζονται στην θλίψη το πανελλήνιο.

Την παραχώρηση τιμής ένεκεν, τάφου στο Α΄ Νεκροταφείο στην οικογένεια του Κώστα Βουτσά σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για την τεράστια προσφορά του στην Τέχνη και τον Πολιτισμό αποφάσισε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Σύμφωνα με ανάρτηση – ανακοίνωση της κόρης του, Θεοδώρας Βουτσά, στο Facebook, η σορός του εκλιπόντος θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα την Πέμπτη 27/2, από τις 9.00 το πρωί μέχρι τις 19.30 το απόγευμα .

Η Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου ξημέρωσε με μια είδηση που «πάγωσε» όλη τη χώρα – Ένας από τους τελευταίους μεγάλους ηθοποιούς της «χρυσής» εποχής του ελληνικού κινηματογράφου, ο Κώστας Βουτσάς άφησε την τελευταία πνοή μετά από πολυήμερη νοσηλεία. Υπήρξε και θα παραμείνει ο σπουδαίος κωμικός, που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του μέσα από ταινίες όπως τα «Κάτι να καίει», «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης», «Η χαρτοπαίχτρα», «Τέντυ μπόι αγάπη μου», «Νύχτα γάμου», «Ξυπόλητος πρίγκηψ».

Έγραψε κινηματογραφική ιστορία με το αυθόρμητο επιφώνημά του «Φσσστ μπόινγκ», με τη θεσσαλονικιώτικη προφορά του ως μεθυσμένος «Τζακ Κοπέογλου» αλλά και την… προσπάθειά του να μιλήσει πειστικά αγγλικά ως «Γαμπρός από το Λονδίνο». Γοητευτικός, πληθωρικός, στόφα μεγάλου ηθοποιού, ο Κώστας Βουτσάς διέγραψε τεράστια, επιτυχημένη καριέρα 70 ετών και στο θεατρικό σανίδι.

Ο Κώστας Βουτσάς απέκτησε τρεις κόρες -τη Σάντρα από τον γάμο του με την Έρρικα Μπρόγιερ, την ηθοποιό Θεοδώρα και τη Νικολέττα από τον γάμο του με την Θεανώ Παπασπύρου και έναν γιο, τον τετράχρονο Φοίβο, από τον γάμο του το 2016 με την ηθοποιό Αλίκη Κατσαβού.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου