Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Κιλκίς: Απόπειρα απάτης με το όνομα αντιδημάρχου

Της… μόδας έχουν γίνει στην περιφέρεια οι απάτες με την χρήση των στοιχείων γνωστών στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στο Κιλκίς, άγνωστοι επιχείρησαν να εξαπατήσουν τον ιδιοκτήτη ενός ιχθυοπωλείου παριστάνοντας τον αντιδήμαρχο Γιάννη Χατζηαποστόλου.

Την περασμένη Πέμπτη, ο δράστης τηλεφώνησε στον ιδιοκτήτη του καταστήματος και παρήγγειλε 90 κιλά ψάρια που η συνολική τους αξία έφτανε στο ποσό των 750 ευρώ. Ο «αγοραστής» ζήτησε να του παραδοθούν το Σάββατο, αλλά ο ιχθυοπώλης ζήτησε να εξοφλήσει το ποσό, ώστε να προχωρήσει στην αποστολή της παραγγελίας και τότε ο άγνωστος διέκοψε την επικοινωνία.

Επανειλημμένα περιστατικά στη Μακεδονία

Όπως αποδείχθηκε λίγα λεπτά μετά, ο αντιδήμαρχος δεν είχε την παραμικρή σχέση με την παραγγελία. Δεν ήταν, όμως, η πρώτη φορά που οι απατεώνες χρησιμοποιούν το όνομά του, καθώς τον Απρίλιο άγνωστοι προσπάθησαν με την ίδια μέθοδο να εξαπατήσουν παραγωγούς οπωρολαχανικών στον Δήμο Κιλκίς! Αυτό στρέφει τις έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας στο ενδεχόμενο να πρόκειται για μέλη οργανωμένης σπείρας που δρουν σε περιοχές της Μακεδονίας και γνωρίζουν πρόσωπα τα οποία ασχολούνται με τα κοινά.

Στις 20 Ιανουαρίου, άγνωστος επικοινώνησε τηλεφωνικά με έναν ιχθυοπώλη στην Καβάλα, του συστήθηκε ως ο αντιδήμαρχος Καβάλας Θεόδωρος Παπαδόπουλος και του παρήγγειλε 50 κιλά ψάρια λέγοντας ότι θα κατέθεσε 780 ευρώ στον λογαριασμό του. Λίγο αργότερα, όμως, του τηλεφώνησε ξανά και του είπε ότι κατέθεσε κατά λάθος 7.800 ευρώ, στέλνοντάς του στο Viber το τραπεζικό έγγραφο της κατάθεσης. Ο επαγγελματίας πείστηκε και κατέθεσε την διαφορά ύψους 7.020 ευρώ στον λογαριασμό του αγνώστου!

Απάτη στο όνομα αντιδημάρχου και στη Λέρο!

Οι απατεώνες που επικαλούνται το όνομα γνωστού αιρετού έχουν απλώσει τα δίχτυα τους σε όλη την Ελλάδα. Μόλις χθες, ο Δήμος Λέρου ενημέρωσε τους κατοίκους του νησιού ότι άγνωστοι επικοινώνησαν με επαγγελματίες παριστάνοντας τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Δημήτριο Καστή.

Οι δράστες έκαναν παραγγελίες σχετικά μεγάλης αξίας και έστειλαν στα θύματα πλαστά τραπεζικά παραστατικά κατάθεσης πολύ μεγαλύτερης αξίας, επειδή δήθεν από λάθος πληκτρολόγησαν στην αποστολή χρημάτων ένα μηδενικό παραπάνω και ζητούσαν από τους επιχειρηματίες να καταθέσουν τη διαφορά.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου