Friday, 29 March, 2024

Κιλκίς: Συλλήψεις για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών

Οι συνεχείς περιπολίες των αστυνομικών για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στη διακίνηση μη νόμιμων αλλοδαπών

είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη ενός ημεδαπού άνδρα και ενός ανήλικου ημεδαπού, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, χθες (15 Μαΐου 2023) τις πρώτες πρωινές ώρες σε περιοχή του Κιλκίς, από περιπολούντες αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, εντοπίσθηκαν να επιβαίνουν σε όχημα ο ανήλικος ως οδηγός και ο συνεργός του ως συνοδηγός και να μεταφέρουν 25 αλλοδαπούς, εκ των οποίων οι 3 ανήλικοι.

Σε σήμα των αστυνομικών οι δύο ημεδαποί εγκατέλειψαν το όχημα και επιχείρησαν να διαφύγουν πεζοί, ωστόσο ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν. Όπως διαπιστώθηκε, επιβίβασαν σε περιοχή της Θεσσαλονίκης τους παραπάνω αλλοδαπούς που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό τη διευκόλυνση της εξόδου τους από τη χώρα, από μη νομοθετημένο σημείο της μεθορίου, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Το όχημα που χρησιμοποίησαν κατασχέθηκε, όπως και 2 κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή των ημεδαπών.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου