Thursday, 28 March, 2024

Κιλκίς: Συνελήφθησαν 4 αλλοδαποί για ληστεία

Με την απειλή μαχαιριών ακινητοποίησαν 5 αλλοδαπούς και τους αφαίρεσαν χρήματα και κινητά τηλέφωνα
Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση εντοπίστηκαν να τους κατακρατούν παράνομα και να τους εκβιάζουν
Ζητούσαν χρήματα από συγγενικά τους πρόσωπα προκειμένου να τους απελευθερώσουν
Συνελήφθησαν στις 1 Σεπτεμβρίου 2021, το μεσημέρι σε περιοχή του Κιλκίς, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Γραφείου Ασφαλείας του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, τρεις αλλοδαποί άνδρες και ένας ανήλικος αλλοδαπός, για ληστεία σε βάρος πέντε αλλοδαπών ανδρών.
Ειδικότερα, σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση στην οποία συνέδραμαν και αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, εντοπίστηκαν σε δασική περιοχή του Κιλκίς τα προαναφερόμενα άτομα να έχουν ακινητοποιήσει και να κατακρατούν παράνομα συνολικά πέντε αλλοδαπούς άνδρες.
Στη θέα των αστυνομικών τράπηκαν σε φυγή, όμως οι αστυνομικοί κατάφεραν να τους συλλάβουν άμεσα, ενώ για να αποφύγουν τη σύλληψη αντιστάθηκαν απωθώντας τους αστυνομικούς. Όπως προέκυψε από την έρευνα, προχθές το πρωί οι συλληφθέντες αφαίρεσαν με την απειλή μαχαιριών από τους πέντε αλλοδαπούς που είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα, το χρηματικό ποσό των 1.700 ευρώ και 3 κινητά τηλέφωνα.
Στη συνέχεια τους κατακρατούσαν παράνομα, εκβιάζοντας τους ώστε να επικοινωνήσουν με συγγενικά τους πρόσωπα για να καταβάλουν χρήματα μέσω εταιρειών μεταφοράς χρημάτων, προκειμένου να τους απελευθερώσουν. Με τον τρόπο αυτό κατάφεραν να πετύχουν τη μεταφορά του χρηματικού ποσού των 2.500 ευρώ από τους οικείους δύο αλλοδαπών παθόντων.
Κατασχέθηκαν 2 μαχαίρια που βρέθηκαν στον χώρο, καθώς και το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ και 4 κινητά τηλέφωνα, ένα από τα οποία είχαν αφαιρέσει από τους πέντε αλλοδαπούς, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή τους.
Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου