Thursday, 25 April, 2024

Κινητοποίηση φοιτητών στο ΑΠΘ για τη Λέσχη και το ποντίκι που έκοβε… βόλτες!

Κινητοποίηση στην Πρυτανεία του ΑΠΘ πραγματοποίησαν φοιτητές διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες της Λέσχης, το ποντίκι που εθεάθη να κόβει βόλτες στην κουζίνα, αλλά και για την κάρτα σίτισης.

Η Μάρθα Δήμου, εκλεγμένο μέλος στο ΔΣ της Σχολής Πολιτικών Επιστημών δήλωσε ότι το κύμα ακριβείας και οι ανατιμήσεις δυσκολεύουν την οικονομική κατάσταση των φοιτητών. «Έχουν τεράστια ευθύνη και η τωρινή κυβέρνηση αλλά και οι προηγούμενες. Βλέπουμε παιδιά να αποκλείονται από τη σίτιση της λέσχης επειδή δεν έχουνε κάρτα σίτισης. Βασική προϋπόθεση για αυτό θα έπρεπε να είναι η επίδειξη πάσο και να μην μπαίνουνε εισοδηματικά κριτήρια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η ίδια συνεχίζοντας τόνισε ότι «θέλουμε να υπάρχει μεγαλύτερη κρατική χρηματοδότηση για τις ανάγκες μας και όχι για τους επιχειρηματικούς ομίλους», ενώ, όπως δήλωσε, «διεκδικούμε καλύτερους όρους σίτισης στη λέσχη γιατί έχουμε έρθει αντιμέτωποι με μύγες μέσα στη φαγητό, με πολύ κακή ποιότητα φαγητού και με τεράστιες ουρές».

Σχετικά με το ποντίκι που εθεάθη να βολτάρει αμέριμνο μέσα στη λέσχη, είπε πως ζητούν άμεσα μέτρα και καλύτερη χρηματοδότηση σχετικά και με την καθαριότητα…

Υπενθυμίζεται ότι το ποντίκι που απεικονίζεται σε βίντεο, έκοβε βόλτες στην κουζίνα της Λέσχης του ΑΠΘ, ενώ προηγήθηκε ένταση μεταξύ εργαζομένων-φοιτητών για την κάρτα σίτισης. Δείτε εδώ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου