Thursday, 28 March, 2024

Κλείνει το εργοστάσιο της Softex -Στο δρόμο 200 εργαζόμενοι

Καταγγέλλει το υπουργείο Εργασίας την απόφαση της πολυεθνικής Bolton Group να κλείσει οριστικά το εργοστάσιο της Softex (Αθηναϊκή Χαρτοποιία), με αποτέλεσμα την απόλυση των περίπου 200 εργαζομένων.

Αφορμή για την απόφαση της εταιρείας στάθηκε η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε τον περασμένο Ιούλιο στο εργοστάσιό της στο Βοτανικό. Στα προβλήματα παραγωγής που προκάλεσε η πυρκαγιά, προστέθηκε και η πολύ χαμηλή αποζημίωση που έλαβε η εταιρεία από τις ασφαλιστικές.

«Αυτό αποτέλεσε το “πρόσχημα”, έτσι ώστε -αντί να διορθωθεί το πρόβλημα, να συνεχίσει τη λειτουργία της η Softex και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας- να προχωρήσει η μητρική εταιρεία στο κλείσιμο της μεγαλύτερης ελληνικής βιομηχανίας προϊόντων χάρτου.

Το υπουργείο Εργασίας καταγγέλλει την πολυεθνική εταιρεία και δηλώνει ότι «σε συνεργασία με τους εργαζόμενους και τη διοίκηση της Softex, θα εξαντλήσει κάθε νόμιμη δυνατότητα προς πάσα κατεύθυνση, ώστε να συνεχίσει η λειτουργία του εργοστασίου και η διατήρηση των θέσεων εργασίας. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι η Ελλάδα δεν είναι πια η χώρα της αυθαιρεσίας σε βάρος της οικονομίας και της εργασίας», αναφέρει χαρακτηριστικά το υπουργείο Εργασίας σε σχετική του ανακοίνωση.

iefimerida.gr

Κλείνει το εργοστάσιο της Softex -Στο δρόμο 200 εργαζόμενοι

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου