Friday, 29 March, 2024

Κλειστά τα Νοσοκομεία στις 2 Δεκεμβρίου

Το ενδεχόμενο της 24ωρης απεργίας εξετάζουν στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), καθώς υπάρχουν σοβαρά οικονομικά αλλά και θεσμικά θέματα.

Επίσης, έκαναν λόγο για διάλυση των νοσοκομείων από την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση.
Η ΠΟΕΔΗΝ με βάση την παραπάνω κινητοποίηση, διοργανώνει επίσης και διημερίδα 26-27 Νοεμβρίου σε όλες τις Μονάδες Υγείας για να εντοπίσουν, αλλά και να αντιμετωπίσουν τυχόν προβλήματα στο Σύστημα Υγείας. Επίσης, η ΠΟΕΔΗΝ θα δώσει ιδιαίτερη σημασία στα ζητήματα καθαριότητας στα νοσοκομεία ενώ αναφέρει χαρακτηριστικά: “Προσφέρουν μαύρη, φτηνή, ανασφάλιστη εργασία, σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα, ενώ η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών τους είναι αναντίστοιχη των τεραστίων κονδυλίων που δαπανώνται”.
Τόνισε, επίσης, ότι υποστηρίζει ακράδαντα τον διωγμό των εργολάβων καθαριότητας και την πρόσληψη συνεργείων καθαριότητας με ατομικές συμβάσεις εργασίας φέρνοντας, για παράδειγμα, το νοσοκομείο Δρομοκαΐτειο, το οποίο χρησιμοποίησε αυτή την μέθοδο και τώρα λάμπει από καθαριότητα, ενώ -εκτός αυτού- η ποιότητα των εργασιών είναι εμφανέστατη.

Κλειστά τα Νοσοκομεία στις 2 Δεκεμβρίου

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου