Friday, 19 April, 2024

«Κλώτσησε το μωρό μας στο κεφάλι»: Καταγγελίες φωτιά για την βρεφονηπιοκόμο

«Κλώτσησε το μωρό μας στο κεφάλι»: Καταγγελίες φωτιά για την βρεφονηπιοκόμο που κακοποιούσε βρέφη στον παιδικό σταθμό
Σοκάρουν τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως για τη δράση της 48χρονης βρεφονηπιοκόμου από τη Θεσσαλονίκη. Εναντίον της σχηματίστηκε δικογραφία για 8 επιπλέον περιπτώσεις κακοποίησης βρεφών.
Η υπόθεση έγινε γνωστή τον Νοέμβριο του 2022 και συγκλόνισε το πανελλήνιο μετά από καταγγελία που έκανε συνάδελφός της στις Αρχές. Η 48χρονη έχει ήδη καταδικαστεί σε φυλάκιση τριών ετών και εννέα μηνών, χωρίς αναστολή, από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενη ότι κακοποιούσε βρέφη ηλικίας έως 1,5 ετών στον ιδιωτικό σταθμό όπου εργαζόταν.
«ΚΛΩΤΣΗΣΕ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΑΣ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ»
Η μητέρα ενός κοριτσιού που φέρεται να κακοποιήθηκε από τη 48χρονη βρεφονηπιοκόμο και η υπόθεσή της συγκαταλέγεται ανάμεσα στα 8 επιπλέον περιστατικά, ξεσπάει στο newsit.gr και περιγράφει όσα έγιναν:
«Η κορούλα μας άρχισε να πηγαίνει σε αυτόν τον βρεφονηπιακό σταθμό από 13 μηνών. Τη δασκάλα τη γνωρίζαμε περίπου 2 χρόνια νωρίτερα, από τη μεγάλη μας κόρη και μπορούσαμε να συνεννοηθούμε, δεν μας έκανε κανένα παράπονο. Όσον αφορά τη μικρή μας, λόγω της ηλικίας της, δε μπορούσε να μας πει κάτι. Να καταλάβουμε κάτι. Είδαμε μια αλλαγή στη συμπεριφορά της, όμως, δε δώσαμε τη σημασία που έπρεπε. Νομίζαμε ότι όλα αυτά ήταν επειδή άλλαξε περιβάλλον και πήγε στο σχολείο.
Όταν μιλούσαμε στο τηλέφωνο με τη δασκάλα μας φαινόταν πολύ καλή και ευγενική. Κάθε μέρα μάς έλεγε πόσο υπέροχο μωρό έχουμε. Όταν μάθαμε για την κακοποίηση πέσαμε όλοι από τα σύννεφα. Τότε καταφέραμε και συνδυάσαμε τις αλλαγές στη συμπεριφορά και ενώσαμε τα κομμάτια του παζλ και καταλάβαμε γιατί άλλαξε ξαφνικά συμπεριφορά.
Δεν ήθελε καν να πηγαίνει σχολείο, όμως, το θεωρούσαμε λογικό γιατί είπαμε ότι ήταν μικρή και ήθελε χρόνο για να προσαρμοστεί. Μιλάμε για μωράκια 16-17 μηνών. Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι κάποιος θα μπορούσε να τα κακοποιήσει;
Από τις πρώτες εβδομάδες που ξεκίνησε το σχολείο είδαμε αλλαγή στη συμπεριφορά της. Κάποια σημάδια ήταν ανησυχητικά, έκλαιγε πολύ στην αλλαγή της πάνας, στο φαγητό, όταν την αλλάζαμε. Ακόμα και τώρα, που τελείωσαν όλα, όταν τις βάζουμε ρουχαλάκια χτυπάει τα χεράκια της. Δεν το έχει ξεπεράσει ακόμα αυτό που έζησε και προσπαθούσε να μας δώσει να καταλάβουμε.

Δύο φορές είχαμε δει σημάδια στο παιδί μας, αλλά το είχαμε αποδώσει στο ότι ήταν μωρό που θα μπορούσε να είχε πέσει και να χτυπήσει οπουδήποτε, θα μπορούσε να είχε γίνει και στο σχολείο.
Η συγκεκριμένη κυρία έφτασε στο σημείο να κλωτσήσει (!) το μωρό μας και νιώθουμε μεγάλο θυμό για αυτό. Το δικό μας το παιδί έχει πρόβλημα υγείας με το κεφαλάκι του και το είχαμε πει αυτό από την πρώτη ημέρα στο σχολείο. Είχαμε πει ότι χρειάζεται προσοχή ακόμα και με τα άλλα παιδάκια ώστε να μη χτυπήσει το κεφαλάκι της.
Παρόλα αυτά η δασκάλα κλώτσησε τη μικρή μας με αποτέλεσμα να πέσει και να χτυπήσει το κεφάλι της. Έπεσε ανάσκελα, χτύπησε και έκλαιγε πολύ. Κακοποιούσε συστηματικά το παιδί μας!
Δε μπορούμε να διαχειριστούμε ακόμα αυτό που έχει συμβεί. Είναι κάτι που δε θα μπορέσουμε να το ξεπεράσουμε ποτέ.
«ΚΑΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ»
Εμάς μας πήραν από το τμήμα Προστασίας Ανηλίκων και μας ενημέρωσαν. Από το σχολείο δεν είχαμε καμιά ενημέρωση, ενώ είχε αποκαλυφθεί το θέμα και το μάθαμε από την αστυνομία. Προσπάθησαν να καλύψουν το θέμα, ενώ υπάρχουν μαρτυρίες ότι γνώριζαν.
Γιατί να κλωτσήσει ένα παιδάκι, γιατί να χτυπάει τα άλλα παιδάκια; Υπάρχουν πολλά γιατί που δεν έχουν απαντηθεί.
Νομίζω ότι ποτέ δε θα μάθουμε. Για όποιον λόγο και να χτυπούσε τη μικρή μας δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τις πράξεις της, δε μπορεί να σηκώνεις χέρι σε κανένα μωράκι, για κανέναν λόγο. Να μη ξανά μπει ποτέ σε τάξη με παιδάκια η συγκεκριμένη γυναίκα».
«Η μικρή μας σήμερα είναι 17 μηνών και πραγματικά άλλο παιδάκι. Είναι χαρούμενη, περπατάει, λέει λεξούλες, χαμογελάει. Έχει ακόμα κάποια σημάδια κακοποίησης περασμένα στη ψυχή της και φαίνεται όταν της αλλάζουμε ρούχα, για παράδειγμα. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα συνέλθει και ότι θα τα ξεχάσει όλα κάποια στιγμή», καταλήγει η μητέρα του κοριτσιού.

«ΝΑ ΑΣΚΗΘΕΙ ΝΕΑ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ»
Ο δικηγόρος που εκπροσωπεί την οικογένεια του κοριτσιού, Νικόλαος Πετρίδης τονίζει στο newsit.gr:
«Έχει σχηματιστεί δικογραφία μετά την αξιοποίηση πληροφοριών, όσον αφορά κακοποιητική συμπεριφορά από την ίδια σε βάρος βρεφών. Έχει διαβιβαστεί από την Ασφάλεια Ανηλίκων στον εισαγγελέα με σκοπό να ασκηθεί εις βάρος της νέα ποινική δίωξη για νέα περιστατικά.
Η κατηγορούμενη έχει παραιτηθεί από τη θέση της στο σχολικό περιβάλλον και προφανώς δεν εργάζεται πλέον με παιδιά… δείτε εδώ 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου