Saturday, 20 April, 2024

Κολομβιανός που «άδειαζε» θυρίδες τράπεζας στη Ν. Σμύρνη, συνελήφθη στη Σουηδία!

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνελήφθη ο ένας από τους τρεις Κολομβιανούς, ηλικίας 46 ετών, που κατηγορούνται για την κλοπή σε θυρίδες τραπεζικού υποκαταστήματος στη Νέα Σμύρνη.

Πρόκειται για διάρρηξη που σημειώθηκε στις 8 Ιουλίου 2022 από τρεις Κολομβιανούς, μέλη διεθνικής μετακινούμενης εγκληματικής ομάδας, που ειδικεύεται σε κλοπές από τράπεζες.

Οι δράστες έφτασαν στη χώρα μας και ξεκίνησαν να μελετούν τους επίδοξους στόχους. Αφού επέλεξαν την τράπεζα της Νέας Σμύρνης, άρχισαν να την επισκέπτονται αρκετές φορές σε διάστημα τριών ημερών, προκειμένου να χαρτογραφήσουν τον χώρο, καταγράφοντάς τον και σε βίντεο.

Οι Κολομβιανοί μοίρασαν τους ρόλους και μπήκαν διαδοχικά στην τράπεζα φορώντας χειρουργικές μάσκες, προσποιούμενοι τους πελάτες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, έφτασαν στον χώρο του θησαυροφυλακίου και διέρρηξαν πέντε θυρίδες, αφαιρώντας κοσμήματα.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

«Από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, έπειτα από την εξιχνίαση περίπτωσης υπόθεσης διάρρηξης πέντε θυρίδων που είχε τελεστεί στις 8-7-2022 σε τραπεζικό κατάστημα στη Νέα Σμύρνη και την ταυτοποίηση τριών αλλοδαπών, ηλικίας 46, 42 και 46 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, (σχετικό το από 31-3-2023 Δελτίο Τύπου), πραγματοποιηθήκαν οι απαραίτητες ενέργειες για την έκδοση ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης για τα μέλη της εγκληματικής ομάδας. Δυνάμει του ανωτέρω εντάλματος και κατόπιν συνεργασίας με τις αρμόδιες Αρχές, εντοπίστηκε την 11-4-2023 και συνελήφθη, από τις σουηδικές Αρχές στη Σουηδία, 46χρονος αλλοδαπός ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης».

*photo αρχείου

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου