Thursday, 28 March, 2024

Κοντοζαμάνης: Διασφαλισμένη η β’ δόση της Pfizer για όσους έχουν εμβολιαστεί

Τη διαβεβαίωση ότι υπάρχουν όλες οι απαραίτητες ποσότητες για να διασφαλιστεί και η δεύτερη δόση, όσων έχουν ήδη εμβολιαστεί στη χώρα μας

με την πρώτη δόση του εμβολίου της Pfizer κατά του κορωνοϊού, έδωσε απόψε, κατά την ενημέρωση για την πανδημία, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την καθυστέρηση στις αποστολές εμβολίων από την παρασκευάστρια εταιρεία προς στις χώρες της Ε.Ε.
«Έχουμε τις ποσότητες για να διασφαλίσουμε τη δεύτερη δόση όσων έχουν ήδη εμβολιαστεί», απάντησε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός και επιβεβαίωσε ότι υπήρξε ενημέρωση από την εταιρεία για παροδική μείωση των παραδόσεων μέχρι και την 15η Φεβρουαρίου.
Όμως, όπως έσπευσε να διευκρινίσει, «η καθυστέρηση αυτή θα αντισταθμιστεί με αύξηση των ποσοτήτων από τα μέσα Φεβρουαρίου και μετά».
Η ίδια η εταιρεία λέει ότι η εξέλιξη αυτή αν και θα επηρεάσει προσωρινά τις αποστολές στο τέλος του Ιανουαρίου μέχρι τις αρχές του Φεβρουαρίου, θα προσφέρει σημαντική αύξηση στην διαθεσιμότητα δόσεων στο τέλος του Φεβρουαρίου και τον Μάρτιο.
Σημειώνεται ότι μέχρι και σήμερα, Παρασκευή 15 Ιανουαρίου, έχουν εμβολιαστεί 75.276 πολίτες, κατά κύριο λόγο με το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech, καθώς το βράδυ της Τρίτης έφτασαν τα πρώτα 8.000 εμβόλια της Moderna στη χώρα.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου