Saturday, 20 April, 2024

Κοροναϊός: 117 τα συνολικά κρούσματα στην Ελλάδα

Δεκαοκτώ νέα κρούσματα του κοροναϊού στην Ελλάδα, ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης (12/03), κατά τη νεότερη ενημέρωση που έγινε στο υπουργείο Υγείας

από τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα, με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να φθάνει τα 117. Ειδικότερα, από τα 117 επιβεβαιωμένα κρούσματα, τα 107 με γνωστή σύνδεση και τα 18 επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο. Τα 10 εξ αυτών χαρακτηρίζονται ως «ορφανά», δεν είναι γνωστό δηλαδή πώς μολύνθηκαν.

Από τους 117 ασθενείς οι 34 νοσηλεύονται, τρεις εξ αυτών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Εξιτήριο έλαβαν η 38χρονη που νοσηλεύονταν στο ΑΧΕΠΑ και το παιδί της.
Όπως ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας, για τους εργαστηριακούς ελέγχους από σήμερα η χώρα μας υιοθέτησε τα ευρωπαϊκά κριτήρια του ECDC, δηλαδή θα δίνεται προτεραιότητα στους ηλικιωμένους και αυτούς με σοβαρή αναπνευστική νόσο. «Στην πορεία, θα μετράμε μόνο τα σοβαρά κρούσματα, με νοσηλεία σε ΜΕΘ και τους θανάτους», δήλωσε ο κ. Τσιόδρας. Επανέλαβε, δε ότι όσοι έχουν ήπια συμπτώματα να μην πηγαίνουν για έλεγχο. Πέραν της ραγδαίας εξάπλωσης του ιού COVID-19, όπως είπε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για το νέο κοροναϊό, παρατηρήθηκε ότι άνθρωποι με ήπια συμπτώματα τρέχουν να δουν αν έχουν τον ιό με κίνδυνο να τον μεταδόσουν σε νοσοκομεία και άλλες δομές υγείας.

Την ίδια ώρα, την αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων, των γυμναστηρίων, των κέντρων διασκέδασης, των θεάτρων και των κινηματογράφων, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας (δείτε εδώ)
newsbomb

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου