Saturday, 20 April, 2024

Κορονοϊός: Διασωληνώθηκε στο «Ερυθρός Σταυρός» 16χρονος

Στη διασωλήνωση ενός 16χρονου αγοριού που νοσεί από κορονοϊό προχώρησε το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός».

Ο 16χρονος νοσηλευόταν λόγω κορονοϊού στο νοσοκομείο, όμως η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και για τον λόγο αυτόν κρίθηκε απαραίτητη η διασωλήνωσή του.
Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως ο 16χρονος λέγεται πως δεν πάσχει από υποκείμενα νοσήματα και ήδη η κατάστασή του είναι σταθερή με βελτιωτικές τάσεις.
Ο μέσος όρος ηλικίας του συνόλου των κρουσμάτων κορονοϊού που έχουν καταγραφεί από την αρχή της πανδημίας στη χώρα είναι τα 44 έτη. Τις τελευταίες εβδομάδες καταγράφεται σημαντική μείωση κρουσμάτων στους άνω των 75 ετών, ενώ είναι αξιοσημείωτο ότι στην ηλικιακή ομάδα 60 έως 64 ετών έχουν μειωθεί οι νοσηλείες σε ΜΕΘ, ένα μήνα μετά από την έναρξη των εμβολιασμών σε αυτή την ηλικιακή ομάδα.
Στο ζήτημα των εμβολιασμών εφήβων αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες. Όπως είπε, «θα συζητηθεί για τα παιδιά από το Γυμνάσιο και άνω, από την ηλικία των 12 και πάνω», ωστόσο δεν προσδιόρισε χρονικά το πότε.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου